Elon Musk: Tesla va construi un robot umanoid

0
68
Sursă foto: Unsplash

Elon Musk a anunțat că un prototip de robot umanoid, Tesla Bot, ar urma să fie prezentat lumii în 2022. Anunțul a fost făcut joi seara, de către CEO-ul Tesla cu ocazia evenimentului ”AI Day” organizat de Tesla, în care au loc discuții și dezbateri despre tehnologie.

Robotul va putea realiza sarcini repetitive, care astăzi pot fi făcute doar de om. Musk a menționat că bot-ul ar putea trasforma economia globală, reducând costurile forței de muncă, și asigură că va fi „prietenos, proiectat special să navigheze în lumea oamenilor”.

Cum va arăta Tesla Bot-ul?

Denumit codat Optimus, robotul va folosi principiile, cipurile și senzorii pe care se bazează funcțiile autonome ale mașinilor Tesla, va avea o înălțime de 1,72  metri și o viteză maximă de 5 km/h. În plus, prototipul va fi prevăzut cu un ecran care ar ține loc de față, unde vor fi afișate informațiile utile.

Elon Musk e de părere că robotul va putea fi folosit pentru sarcinile repetitive și plictisitoare și va putea fi trimis chiar să facă cumpărături în locul tău. Așadar, Tesla Bot-ul care ar cântări 57 de kilograme va putea transporta o greutate maximă de 20 de kilograme și va putea ridica maxim 68 de kilograme.

Un pas deloc surprinzător din partea lui Elon Musk

Elon afirmă că „(…) dacă te gândești la ce facem acum cu mașinile, probabil că Tesla este cea mai mare companie de robotică. Mașinile noastre sunt un fel de roboți semi-inteligenți pe roți”.

El mai adaugă că sistemul autonom al mașinilor care este în continuă perfecționare, alături de Dojo (un super computer folosit petru antrenarea sistemelor tehnologice bazate pe machine learning utilizate de Tesla) și toate rețelele neurale care recunosc lumea și care înțeleg cum să navigheze prin ea fac din crearea unui sistem robot cu formă umanoidă un pas pur și simplu natural.

Deși la prezentarea prototipului, Elon a folosit un actor deghizat în robot care a dansat pe scenă, a precizat la final că Tesla Bot va fi real și va fi prezentat anul viitor.

Rămâne însă de văzut dacă produsul va putea fi realizat în perioada prevăzută și va ieși din prototipul conceptual prezentat de Elon Musk în evenimentul găzduit, joi seara, de Tesla.