Elevii revin la şcoală de luni, 8 februarie

0
114
Elevii revin la şcoală de luni

Astăzi, 2 februarie, Preşedintele României, Klaus Iohannis, a anunţat că şcolile se vor redeschide începând cu data de 8 februarie.

Şcolile din întreaga ţară au fost închise încă de pe 9 noiembrie, trecându-se la învăţământul în regim online.

În cadrul declaraţiei de presă susţinute astăzi, la ora 17:00, Klaus Iohannis a precizat că, începând de luni, elevii vor reveni în clase în format fizic, conform următoarei scheme:

În localităţile aflate în scenariul verde, toţi copiii vor merge fizic la şcoală.
În cazul scenariului galben vor fi prezenţi la şcoală doar copiii de grădiniţă, clasele I-IV, copiii din clasa a VIII-a şi cei din clasa a XII-a.
În localităţile din scenariul roşu, copiii de grădiniţă şi clasele I-IV vor reîncepe în regim fizic, ceilalţi continuând învăţământul online.

Despre localităţile aflate în carantină, şeful statului a declarat că toată lumea va continua în regim online.

Şeful statului a făcut apel la responsabilitate şi la respectarea măsurilor aflate în vigoare deoarece „nu am scăpat de pandemie”. Preşedintele a mai declarat că s-a constatat o reducere a incidenţei bolii, ceea ce permite reînceperea şcolilor în format fizic.

De asemenea, Klaus Iohannis a menţionat faptul că a luat drept exemplu modelul altor ţări europene ce au ales să deschidă şcolile: „Ne-am uitat puţin în jur, să vedem ce fac alţii […] marea majoritatea a ţărilor din UE deschid şcolile […] în consecință, în unanimitate, am decis: începând de luni, când începe semestrul al doilea, majoritatea copiilor merg fizic la şcoală”

Preşedintele a precizat că trebuie respectată situaţia din fiecare localitate şi pentru fiecare şcoală trebuie luate măsuri foarte stricte pentru ca aceasta să se desfăşoare în condiţii sigure, atât pentru copii, cât şi pentru profesori.

La această şedinţă au luat parte premierul Florin Cîţu, ministrul Sănătăţii – Vlad Voiculescu, ministrul Educației – Sorin Cîmpeanu, șeful DSU – Raed Arafat şi Directorul Centrului Național de Supraveghere și Control al Bolilor Transmisibile din cadrul Institutului Naţional de Sănătate Publică, dr. Adriana Pistol.

În final, Klaus Iohannis a transmis: „În consecinţă, pregătiţi copiii pentru şcoală!”

Amintim că, la Şcoala nr. 28 din Bucureşti, 5 persoane au fost confirmate pozitiv cu noua tulpină de SARS-CoV-2, din totalul de 10 persoane confirmate la nivelul ţării.

Declaraţii de presă susţinute de Preşedintele României.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.