Elemente de cultură underground pe Netflix

0
104

Cultura underground s-a definit de la începuturi ca o zonă nișată în care artiștii pot evolua și în care se pot exprima liber, fără a-și impune niciun fel de limite. Cu timpul însă, munca lor a devenit cunoscută și a ajuns în atenția publicului larg.
Dar care au fost pașii pentru a ajunge aici? Ce diferențiază un jucător de baschet care a început sportul pe stradă de un rapper care tocmai atunci îi scria povestea? Și, mai ales, cum poate deveni un graffer celebru la nivel mondial când identitatea lui reală nu este cunoscută?
Te invităm să urmărești alături de noi o serie de povești reale, care inspiră pasiune și dăruire la fiecare pas.

Titluri Originale Netflix:

Unsolved: Tupac & Biggie
Ar putea exista oare o legătură între cazul morții lui Biggie și cel al lui Tupac? A fost ancheta influențată în vreun fel sau totul este doar o teorie a conspirației? Află mai multe din acest serial, care se bazează pe anchetele din realitate.

Rapture
Un serial-documentar despre impactul hip-hopului asupra culturii globale, care are în focus poveștile de viață ale unor rapperi vizionari precum: Logic, Nas & Dave East, T.I. și 2 Chainz.

Hip-hop Evolution
De la DJ Kool Herc și Run-D.M.C până la Public Enemy și N.W.A – ascultă povestea hip-hop-ului de la legendele care au trecut de orice bariere; povestea mișcării din anii ’70 până în anii ’90.

Roxanne Roxanne
A crescut într-un cartier dur în anii ’80, dar a scris istorie cu ”Roxannes Revenge”. Ingredientele cu care ajungi legendă hip-hop la 14 ani? Talent, curaj și sacrificiu.

Titluri licențiate:

Iverson
Un documentar necenzurat despre viața tumultoasă și cariera astronomică ale lui Allen Iverson, un star NBA care și-a lăsat amprenta asupra acestui sport.

8 mile
Aspirantul artist hip-hop Jimmy își vede locul natal, districtul 8-Mile din Detroit, ca o barieră psihologică între el și ceea ce vrea să devină. O dramă câștigătoare la Oscar, în care joacă Eminem și Kim Bassinger.

Saving Banksy
Filmul analizează contradicțiile filozofice dintre arta stradală și speculă, cu un interes aparte asupra vânzătorilor neautorizați de desene care îi aparțin lui Banksy.

How to Sell a Banksy
Cineastul Christopher Thompson pune pe film propriile eforturi de a renova și vinde un graffiti creat de artistul Banksy și luat de pe un pod din estul Londrei.

DESPRE NETFLIX
Netflix este liderul global al rețelelor de televiziune prin internet, cu peste 125 de milioane de abonați din 190 de țări care se bucură de seriale, documentare și lungmetraje într-o mare varietate de genuri și limbi. Abonații au acces nelimitat la conținut, oricând și oriunde, pe orice tip de dispozitiv conectat la internet. Aceștia pot reda, întrerupe și relua vizionarea fără publicitate sau angajamente.