Editura Herald aduce în discuție masoneria, istoria și filosofia într-o conferință aparte

  0
  181
  Editura Herald, 4 martie, Arcub

  Masoneria

  Istoria și filosofia Ordinului

  de la Marile Misterii ale Antichității

  până în prezent

  ARCUBStr. Lipscani, nr. 84 – 90, sala Arcelor

  Miercuri, 4 martie 2020, ora 18.30

  Masoneria, așa cum o găsim în Evul Mediu, nu era ceva nou. Deja, dacă îi acceptăm propriile documente, era încărunțita de timp, venind dintr un trecut îndepărtat, aducând un depozit remarcabil de cunoștințe legendare. De asemenea, păstra în ele aceleași simboluri simple, grăitoare care, după cum am văzut, sunt mai vechi decât cele mai vechi religii din prezent, pe care le a primit ca pe o moștenire și le a transmis ca pe o comoară. Indiferent ce am crede despre legendele Masoneriei, așa cum sunt relatate în cele mai vechi documente, simbolurile ei, mai vechi decât ordinul însuși, o leagă de cea mai veche gândire și credință a omenirii. Fără îndoială că aceste simboluri au pierdut ceva din strălucirea lor în timpurile atât de tulburi pe care le traversăm, dar frumusețea lor nu s a șters niciodată, trebuind doar să fie atinse pentru a străluci din nou.” – Joseph Fort Newton

  Editura Herald şi ARCUB (Str. Lipscani, nr. 84 – 90, București, sala Arcelor) au plăcerea să vă invite miercuri, 4 martie 2020, ora 18.30, la evenimentul Masoneria – Istoria și filosofia Ordinului de la Marile Misterii ale Antichității până în prezent.

  1. Ce este masoneria, filosofia și spiritul masonic?

  2. Ce înseamnă să fii mason? Este suficientă împărtășirea valorilor masonice sau este nevoie de mai mult?

  3. Cu toții am auzit că în interiorul masoneriei coexistă mai multe stadii: cum ar fi calfă, companion și maestru? Ce sunt aceste stadii și care sunt diferențele dintre ele și gradele masonice?

  4. Sunt multe mituri, legende și simboluri în masonerie. Care este rolul lor?

  5. Care este legătura între masonerie și Marile Misterii ale Antichității?

  Iată întrebări la care, vom încerca să găsim răspunsuri, alături de Augustin Ioan (prof. univ. dr. arhitect), Constantin Bartolomeu Săvoiu (general de brigadă în rezervă al Armatei Române, înalt demnitar francmason), Vasile Zecheru (doctor în economie, coordonatorul colecţiei Arta Regală de la Editura Herald), invitați care vor oferi informatii detaliate și atent cercetate, atât despre istoria timpurie a Francmasoneriei, cât și despre acest tradiție la nivel internaţional în prezent. Evenimentul va fi moderat de Sorin Lucaci (PR Editura Herald).

  Vom discuta pe marginea titlurilor apărute în colecţia Arta Regală, la Editura Herald:

  Intrarea este liberă în limita locurilor disponibile.