Forumul Național al Studenților la Științe Politice și Relații Internaționale, proiect organizat de către Centrul de Studii în Idei Politice, care va avea loc între  23-26 noiembrie în București.

Principalul obiectiv al acestui proiect este acela de a asigura un spațiu în care tinerii din toată țara care studiază Științele Politice și Relațiile Internaționale să aibă ocazia de a socializa, de a împărtăși diverse opinii și de a forma, pe viitor, o caomunitate. Alături de specialiști în domeniu, academicieni și politicieni ei vor dezbate o serie de subiecte foarte importante în contextul actual.

Ediția din acest an se va desfășura în ajunul unui an cu o semnificație istorică foarte importantă, atât pentru România cât și pentru Europa: celebrarea a 100 de ani de la formarea statului modern unitar român și comemorarea a 100 de ani de la sfârșitul Marelui Război. Anul 2018 ne prezintă oportunitatea de a reflecta asupra schimbărilor sociale și politice produse în ultimii 100 de ani, și de a provoca participanții să se uite în trecut pentru a se pregăti pentru viitor.

În acest context, ediția FNSSPRI 2017, intitulată „euROpa 100” va reuni 60 de studenți la științe politice din toată tara, care alături de experți în domeniu, politologi și oameni politici vor încerca să răspundă la o serie de întrebări legate de parcursul social și politic al Europei. De asemenea, vor fi tratate și subiecte referitoare la evoluția din ultimii ani a Uniunii Europene, Considerăm că la IO ani de la aderarea Romaniei la UE, trebuie să facem o radiografie, pentru a identifica în ce măsură a progresat România și cum s-a transformat Uniunea în această perioadă. De asemenea, este esențial să urmărim și direcția spre care se îndreaptă Uniunea Europeană, pentru a pregăti următoarea generație de specialiști să facă față viitoarelor provocări.

Ediția a III-a a FNSSPRI va pune accent pe contribuția pe care tinerii participanți o pot aduce în societate. În acest sens, activitățile vor fi organizate în așa fel încât să le permită acestora să interacționeze mai mult cu invitații dar și să dezbată între ei pe marginea celor mai importante probleme atât din România cât și din Europa. Mesele rotunde cu factori de decizie, atelierele de lucru ținute de specialiști și grupurile de dezbateri Între participanți sunt exemple de activități care pot duce Ia îndeplinirea acestui obiectiv.

Un lucru important de menționat este că în cadrul FNSSPRI 2017 vom crea un cadru special în care participantii să lucreze împreună la un document în care aceștia să își exprime punctul de vedere cu privire la lectiile pe care societatea ar trebui să le rețină din istoria ultimilor 100 de ani. Documentul va fi postat pe paginile de facebook ale CeSIP și FNSSPRI, pe site-uri, și va fi diseminat și partenerilor pentru a fi publicat, în măsura în care aceștia doresc.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here