sursă foto: Instagram/ teddysphotos
sursă foto: Instagram/ teddysphotos

ED SHEERAN CONCERT. 3 iulie 2019 va rămâne mereu în amintirea mea și, cu siguranță în a multor altor persoane, ca ziua în care mi-am văzut și ascultat live, în sfârșit, artiștii preferați. Am aflat de concertul lui Ed Sheeran din București în septembrie anul trecut și am luat bilete încă din prima zi în care s-au pus în vânzare. Surpriza a fost și mai mare atunci când am aflat că în deschidere avea să cânte și James Bay. Doi dintre artiștii mei preferați cântând în România, în aceeași zi, era mai mult decât îmi puteam dori.

ED SHEERAN CONCERT DESCHIDERE: Zara Larsson

Primul moment din deschiderea concertului a fost asigurat de Zara Larsson. La cei 21 de ani ai săi, cântăreața suedeză a reușit să se facă remarcată în multe din orașele mari ale lumii într-un timp destul de scurt, să colaboreze cu artiștii momentului și să câștige numeroase premii din industria muzicală. Mărturisesc că nu știam mare lucru despre ea înainte de acest concert, deși majoritatea pieselor ei îmi demonstrau că le-am mai auzit de nenumărate ori. Am auzit un timbru vocal care-ți rămâne în minte, a avut o prestație live impecabilă, coregrafie, orchestră, lucruri care m-au convins că trebuie să o urmăresc serios de acum încolo. M-am informat ulterior că Zara Larsson a devenit cunoscută în Suedia după ce a câștigat un concurs de talente, iar câțiva ani mai târziu a lansat piesa „Uncover” care a ajuns în topurile muzicale din țările scandinave. După ce și-a lansat albumul „So Good”, în 2017, care conține o bună parte din melodiile pe care le-am ascultat la concert, a ajuns să se bucure de un succes tot mai mare și să ajungă în topuri în Marea Britanie și SUA.

ED SHEERAN CONCERT DESCHIDERE: James Bay

După cum spuneam, James Bay e unul dintre motivele pentru care mi-am dorit neapărat să ajung la acest concert. James și-a demonstrat calitățile vocale încă de la prima melodie, „Pink Lemonade”, la care vocea  a fost acompaniată de chitara lui electrică, dar și de instrumentele celorlalți fiindcă a venit cu întreaga trupă. Artistul englez de 28 de ani a schimbat chitară după chitară odată cu fiecare melodie pe care a cântat-o. Un episod deosebit din show-ul pe care l-a făcut a fost cel în care a cântat piesa „Let it go”, iar la unul dintre refrene a lăsat doar publicul să demonstreze ce poate. Cei prezenți nu l-au dezamăgit, căci imediat s-au conformat și tot stadionul a cântat la unison fiecare vers, creând un efect sonor de poveste. Ce pot să spun e că prestația lui James Bay s-a ridicat la nivelul așteptărilor mele. Pentru cei care nu știu, James și-a început cariera muzicală ca artist solo, a cântat în deschiderea concertelor mai multor artiști, cum ar fi Tom Odell, Kodaline sau John Newman, iar ulterior a scos câteva piese care au ajuns în topurile muzicale britanice. A dat lovitura cu „Hold Back the River”, care s-a clasat pe locul 2 în topurile din Marea Britanie, iar primul său album „Chaos and the Calm”, din 2015, a ajuns pe primul loc, tot în UK. La București, artistul nu a încântat publicul doar cu spectacolul său, ci și cu cele câteva cuvinte rostite în limba română: „Bună seara, București. Mulțumesc!. A mărturisit și faptul că să cânte în fața unui public atât de numeros e mai mult decât un vis împlinit pentru el și ne-a mulțumit din nou pentru asta.

ED SHEERAN CONCERT. După ore întregi de așteptare cu sufletul la gură, Ed Sheeran și-a făcut apariția în fața celor aproximativ 50.000 de oameni, pe scena amenajată pe Arena Națională. A fost primit de fanii români cu ropote de aplauze și cu dovada încă de la prima melodie, „Castle on the hill”, că versurile erau cunoscute de toată lumea.

ED SHEERAN CONCERT. „Este prima dată când vin în România și voi petrece aici următoarele câteva zile. Când am început să scriu versuri și să compun, nu mi-am închipuit că voi putea cânta vreodată într-un oraș care nu e al meu. Când am început eu să am spectacole, cântam în localuri foarte mici care nu erau prea frecventate. În timp, am ajuns să cânt în Franța, Germania, Australia, America și iată că acum am ajuns și în România. Dacă știți versurile, vă rog să cântați cu mine”, a spus Ed Sheeran, înainte de a începe să cânte una dintre primele lui melodii lansate care a avut un real succes, „The A team”. Artistul de 28 de ani a continuat cu „Don’t”, „New man”, „Beautiful people”, „Dive”, „Bloodstream”, „I don’t care”, „Tenerife sea”, „Kiss me”, „Give me love”, „Galway girl”.

ED SHEERAN CONCERT. Melodia „I see fire” s-a transformat într-un ‘duet’ excepțional între Ed Sheeran și public, artistul lăsându-i pe fanii săi să cânte o bună parte din piesă. Un alt moment special a fost și cel de pe piesa „Perfect”, când toți și-au aprins telefoanele și au creat un show de lumini spectaculos.

ED SHEERAN CONCERT. Mi-a plăcut foarte mult faptul că Ed Sheeran a interacționat mult cu publicul, profitând de fiecare pauză dintre melodii pentru a ne mai transmite câte ceva. La un moment dat, cântărețul a transmis că se bucură foarte mult că a ajuns, în sfârșit, în țara noastră și că e plăcut surprins de fiecare dată când vede că lumea îi știe toate melodiile în țări în care engleza nu e limba maternă. Ne-a mai transmis că suntem cel mai gălăgios public și că îi place foarte mult acest lucru.

ED SHEERAN CONCERT. Ed a dovedit că are și simțul umorului, deși pentru noi, cel puțin pe moment, a fost un adevărat șoc. A anunțat că spectacolul lui a luat sfârșit și că ne mulțumește că ne-am adunat într-un număr atât de mare, apoi a dispărut instant. După câteva minute, însă, a revenit, iar publicul l-a primit din nou cu multă bucurie și entuziasm, mai ales că era îmbrăcat în tricoul echipei naționale de fotbal a României. A mai cântat „Shape of you” și „You need me, I don’t need you”, cu tricolorul în mână, iar în cele din urmă a plecat de tot. „București, mulțumesc foarte mult!”, a mai spus el înainte de a pleca.

ED SHEERAN CONCERT. Concertul mult așteptat al lui Ed Sheeran a fost unul pe care aș vrea să-l revăd la nesfărșit și sunt convinsă că nu sunt singura. Mi-au plăcut interacțiunea cu publicul, melodiile alese, proiecțiile speciale de pe scenă, toată atmosfera, și cel mai important, faptul că un om cu o chitară, fără alți instrumentiști sau backing vocals, a reușit să umple un stadion întreg și să ne facă să trecem prin atât de multe stări cu fiecare melodie sau cuvânt rostit.