Echipa Asociaţiei Tinerilor Bucureşteni la ONGFest

0
1009

Asociaţia Tinerilor Bucureşteni a participat în perioada 7-10 mai la ONGFest, cel mai mare festival al organizaţiilor non-guvernamentale din România. Peste 130 de ONG-uri din România și 35 din străinătate din domeniile social, educațional, civic, protecția copilului, cultură, urbanism, protecția mediului au fost prezente sâmbătă și duminică, în Parcul Herăstrău.

featured 2

Tematica evenimentului de anul acesta a fost „Comunitățile model”. Cele peste 160 de ONG-uri din România, Bulgaria, Croația, Grecia, Letonia, Norvegia, Polonia, Slovacia, Slovenia, Spania și Ungaria au organizat, pe parcursul celor două zile, dezbateri, ateliere educative, jocuri și concursuri cu teme variate destinate tuturor categoriilor de vârstă.

Echipa Asociației Tinerilor Bucureșteni (ATB) a fost una dintre cele mai active organizaţii prezente, reuşind să îşi facă cunoscute proiectele desfăşurate, să interacţioneze cu oamenii şi să ofere premii celor care au participat la concursuri. În cele două zile de festival, voluntarii ATB au îmbinat munca cu distracţia. Cu siguranţă, după acest eveniment, Asociaţia Tinerilor Bucureşteni a devenit mult mai cunoscută de către oameni, dar şi de către celelalte ONG-uri prezente. Am avut plăcerea să vedem că mulţi dintre cei care au trecut pe la Cortul nr.35 auziseră de ATB şi de IQool, principalul proiect pe care echipa îl deține.

Vremea frumoasǎ de sâmbătă, prima zi efectivă a evenimentului, oamenii veseli care au ieşit în Parcul Herăstrău, muzica şi diversitatea au creat o atmosferă superbă. Este plăcut să interacţionezi cu oamenii, să le povesteşti despre ce faci tu şi cum asta ajutǎ la îmbunătăţirea societăţii în care trăieşti. De asemenea, este îmbucurător să vezi că nu eşti singur şi că sunt o mulţime de alţi oameni care au aceleaşi scop: să îmbunătăţească lumea prin voluntariat. 

Oamenii au fost interesaţi foarte mult de proiectul IQool, el fiind şi cel mai vizibil, dar şi de Start în Antreprenoriat şi Youth for Development. Mulţi şi-au exprimat dorinţa fie sǎ colaboreze cu noi în viitoarele proiecte, fie să cunoască modul în care pot intra în asociaţie ca voluntari.

Preşedintele Asociaţiei Tinerilor Bucureşteni a fost plǎcut impresionat de ceea ce s-a ȋntâmplat la ONGFest: „ONGFestul de anul acesta a fost bine organizat, cu un număr impresionant de organizații non-guvernamentale prezente și mulți vizitatori. Păcat că duminică nu a fost vremea la fel de prietenoasă ca și sâmbǎtǎ când, de la pitici pan’ la bunici, s-au plimbat printre corturile pline de fețe zâmbitoare și materiale care mai de care mai colorate. Este foarte plăcut să vezi cum oamenii zâmbesc, fac networking, împărtășesc experiențe, doresc să atragă vizitatorii în cortul lor, mai ales că toți încearcă să facă ceva constructiv și asta ne dă speranță, un gând senin că vom avea o țară mai civilizată și mai cultă. Sunt tare mândru de ai mei colegi, pentru că au fost comunicativi, îndrăzneți, au făcut concursuri și au dat premii tuturor celor ce ne vizitau standul și mai ales, atunci când ploua destul de tare, ei mergeau să facă schimb de contacte cu celelalte organizații. Voluntariatul nu ține cont de vârstă, nivel social, etnie, chiar nici de vremea neprietenoasă.

Eduard Roşca, coordonatorul Asociaţiei Tinerilor Bucureşteni la acest eveniment, a ȋmpǎrtǎşit câteva impresii legate de ONGFest: „Un weekend plin de activitate, cu urmări benefice. Așa aș putea caracteriza experiența de care am avut parte la ediția ONGFest de anul acesta. De ce spun asta? ONGFest a reprezentat atât pentru noi, Asociația Tinerilor Bucureșteni, cât și pentru persoanele care au dorit să ne cunoască, o oportunitate. Am fost plăcut surprins să descopăr cât de interesați au fost trecătorii de proiectele pe care le derulăm, cât de mult și-au dorit să interacționeze cu membrii asociației, dorind chiar să ni se alăture, fapt ce îmi confirmă că generația noastră și cele care vin din spate dețin un potențial major, care trebuie valorificat. M-au bucurat foarte mult curiozitățile și feedback-ul constructiv pe care l-am primit. Totodată, am fost încântat de interacțiunea care a avut loc între organizațiile non-guvernamentale participante, în urma căreia, cel mai probabil, vor avea loc viitoare colaborări. Sper că, alături de colegii mei, care s-au dedicat cu foarte multă pasiune acestui eveniment și cărora țin să le mulțumesc în mod special pentru efortul depus, am reușit să surprindem prin tot ceea ce facem și să încurajăm tinerii să spună un DA provocării de a se implica în activitățile desfășurate în cadrul organizațiilor non-guvernamentale.”

dsfsdfsdf

Pe lângă coordonatorul acestui eveniment, Eduard Roşca, din echipa ATB prezentǎ la ONGFest s-au mai numărat: Ionuţ Mirea (preşedintele  organizaţiei), Irina Ungureanu (project manager IQool), Alice Stoian, Iulia Neagoe, Ramona Şuţa, Cristi Scarlat, Alexandra Pitulice, Ilinca Papari, Bianca Talaşman, Vlǎduţ Sasu, Ligia-Elena Stroe, Romina Bȋrzescu, Anca Arambaşa, Marina Perţa, Monica Cojocǎreanu, Alina Păduraru, Valentina Bercaru, Cristina Iorganda, Andreea Milea, Dora Cojocǎreanu, Adina Vintescu.

Felicitǎri echipei ATB!