Earth Hour 2014

  0
  148

  ora.pamantului.2014.piatra.neamt_Earth Hour, cea mai mare manifestare voluntară de mediu din istorie, continuă tradiţia stingerii luminilor în mod simbolic, dar se constituie, pentru instituții, organizații și cetățeni într-o nouă oportunitate de a-și arăta preocuparea pentru mediu și capacitatea de mobilizare, ORA PĂMÂNTULUI 2014.

  ORA PĂMÂNTULUI se sărbătoreşte în România din 2009, iar la nivel internaţional, din 2007, când WWF Australia a organizat prima ediţie a acestui eveniment, în oraşul Sydney. Anul trecut, peste 7.000 de oraşe din 152 de ţări au stins lumina de Earth Hour, răspândind un mesaj puternic privind impactul negativ pe care viaţa cotidiană îl are asupra planetei şi a resurselor naturale.

  Scopul campaniei Ora Pământului este reducerea consumului de energie electrică, fiind susţinute astfel eforturile umanităţii împotriva poluării şi a încălzirii globale. Campania „Ora pământului” îşi propune, prin simplul gest de stingere a luminilor care nu sunt esenţiale funcţionării şi prin deconectarea echipamentelor electronice aflate în stand-by, să tragă un important semnal de alarmă la adresa efectelor utilizării iresponsabile a resurselor.

  Dacă vreţi să vă alăturaţi acestei iniţiative, puteţi începe prin a stinge luminile din casă în intervalul orar 20:30-21:30, sâmbătă 29 aprilie.

  Mai mult, din solidaritate, in acelaşi interval orar puteţi să scoateţi toate electronicele din priză. Gândiţi-vă că prin câteva gesturi simbolice sprijiniţi o iniţiativă internaţională de conştientizare a problemelor climaterice cu care se confruntă în prezent Pământul.

  O oră fără surse de energie poate fi şi un prilej pentru o plimbare în oraş sau în parc, întâlniri cu prietenii sau momente de relaxare în familie.

  Anul acesta, toate ministerele şi instituţiile aflate în coordonarea acestora se vor alătura  iniţiativei ORA PĂMÂNTULUI 2014 şi vor stinge lumina în clădirile în care îşi desfăşoară activitatea, timp de o oră, sâmbătă, de la 20.30 până la 21.30.

  Orașe care marchează Earth Hour prin întreruperea iluminatului public: Alexandria (Primăria Municipiului Alexandria, împreună cu serviciile publice subordonate și cu toate unitățile de învățământ), Călărași, Constanța (la sediile primăriei și la instituţiile din subordine), Deva (Primăria, Prefectura, Consiliul Județean, Centrul Cultural “Drăgan Muntean”, Teatrul de Artă, Muzeul Civilizației Dacice și Romane “Magna Curia”, unitățile de învățământ de pe raza municipiului), Drobeta Turnu Severin,  Giurgiu, Miercurea Ciuc, Piatra Neamț (la Curtea Domnească).

  Muzee și instituții care marchează Earth Hour 2014: Palatul Parlamentului, Muzeul Național de Istorie Naturală „Grigore Antipa”, Muzeul Național de Istorie, Muzeul Național de Artă, Ateneul Român, Biblioteca Centrală Universitară, British Council; Muzeul Național Peleș;  Muzeul Brukenthal și Muzeul de Istorie Naturală.

   earth

  Sursa foto: gazeta.ro; realitatea.ro