E primavara, acopera-mi inima cu ceva!

0
425

IMG_1389

Zâmbete timide ascunse printre cuvinte îndrăznețe, gânduri în miez de noapte, discuții cărora n-ai dori să le pui zăgaz, toate răsucite într-un buchet de clipe firave ale unui început nou. De ne-a cuprins un ger aprig, luni la rând, e vremea să lăsăm inima să-și dezmorțească speranțele înghețate, căci e primăvară.

,,Nu iubi primăvara, ci înfățișarea unei anumite flori în care primăvara s-a închis; nu iubi dragostea, ci pe cel în care dragostea se întruchipează!”, spunea Antoine de Saint Exupery. În speranțele profunde pe care le aud în ecoul inimii, cuget la filosofia mea proprie ce leagă dragostea de primăvară. Precum o floare, un zâmbet înflorește; precum o rază de soare, o speranța luminează; precum un fluture, un gând sfios, cum că iubirea e primăvara, acaparează bolta unui suflet tânăr și dornic de dragoste.

E vremea să facem curat în cuferele ferecate, cu un strat gros de uitare așezat pe ele. E momentul perfect să ne descotorosim de cuvinte goale pe care le-am uitat ascunse într-un colț întunecat al camerei, să strângem toate visurile vechi ale zilelor pe care le-am îngrămădit sub pat, în dorința de a nu le mai simți în visele nopții. Ziua de azi, prima zi a primăverii, ne vorbește despre cum să lăsăm noile începuturi să intre pe ușă, pe fereastră ori prin oricare loc gol din noi. Da, este chiar clipa ideală să ne îndrăgostim din nou. De El, de Ea sau pur și simplu de fiecare secundă.

În față se deschide un drum nou. Pavat cu flori de încredere, el ne invită să pășim pe el și ne îndeamnă să urmărim șablonul tipic: urmează-ți inima. Ia din primvara ce e mai frumos și fă-i loc în tine. Îndrăgostește-te, pierde-ți rațiunea, pribegește prin locuri himerice. Învie în sufletul tău totul și lasă nimicurile să se evapore!

Redactor: Alina Mocanu

Fotograf: Dana Alecu