Sindicatul Studenților din Facultatea de Cibernetică, Statistică și Informatică Economică (SiSC) anunță închiderea stagiului teatral al  festivalului național Serile Teatrului Studențesc, eveniment ce s-a desfășurat în perioada 31 Martie – 4 Aprilie, la Casa de Cultură a Studenților din București.   

IMG_8895

Festivalul național de teatru Serile Teatrului Studențesc, ce s-a aflat la cea de-a XVI-a ediție, a reușit să strângă în fiecare seară de reprezentații teatrale cel puțin 400 de spectatori dornici să asiste la piese de teatru de calitate. Juriul alcătuit din actori prestigioși precum Ada Condeescu, Eugen Cristea, Beatrice Meda, Ioana Alexandru, Victoria Dicu, Brândușa Mircea, Cristian Niculescu au avut o misiune grea în a cântări interpretările participanților la Serile Teatrului Studențesc.

Marii câștigători ai acestei ediții la categoria profesioniști au fost:  titlul de cea mai bună piesă a fost acordat trupei TIP cu piesa ”Cabaretul cuvintelor”, premiul pentru cel mai bun actor în rolul principal a revenit lui Vlad Troncea  în „Prânzul cel lung”, personajul Charles, premiul pentru cea mai bună actriță în rol principal acordat Alinei Dumitrelea din piesa „Gâlceava Zeilor”, personajul Pallas-Athena, premiul pentru cel mai bun actor în rol secundar pentru Tudor Morar, piesa „Steaua fără nume”, personajul țăranului, premiul pentru cea mai bună actriță în rol secundar revedicat de Cătălina Bălălău, personajul Imme din piesa ”Lut”. La categoria amatori, piesa ”Drum în jos cu înger” a câștigat premiul pentru cea mai bună piesă, în timp ce titlul de cel mai bun actor în rol principal i-a revenit lui Robert Burcea pentru ”Caragiale Stand Up”, iar titlul de cea mai bună actriță în rol principal a fost acordat Iulianei Girigan ce a interpretat rolul cerșetoarei din ”Drum în jos cu înger”.

IMG_4273

Tema ediției acestui an a fost Păcatul, trăsătură cu care simpatizează orice personaj sau spectator al unei piese de teatru, deoarece teatrul este locul unde nu este nevoie să îți ascunzi păcatele. Tot ”păcătuind”, spectatorii aflați în sală de-a lungul festivalului au fost încurajați să participe la un concurs ce a avut ca premii tricouri Transhumanța, cât și presspass-uri ce au permis accesul în spatele scenei și întâlnirea cu actorii și juriul Serilor Teatrului Studențesc.

IMG_9066

Mulțumim sponsorilor noștri fără de care reușita acestei ediții nu ar fi fost posibilă: Casa de Cultură a Studenților București, Academia de Studii Economice București,Teatrul Național București, Departamentul de Informatică și Cibernetică Economică, Avon, CyberKnowledge Club, Trupa de Improvizație Toaster, Godot, Transhumanța, RTC, cât și partenerilor media:  IQool, Radio Guerrilla, Akcees, Gratuitor, Observator Cultural, Anyplace.ro, RegieLive.ro, Studenție.ro, Volunteer Fest, Oricum, Metropotam, E-Theatrum, Succes pentru România, Inspire, Am doar 18 ani, MemoPlus, Studentio.ro, Academia Cațavencu, Ifestival, Autentici.ro, Din București, Știu un loc, Sub25.

Pentru mai multe detalii referitoare la ediția de anul acesta a festivalului, puteți vizita site-ul oficial www.sts.sisc.ro, sau pagina de Facebook.

IMG_9052