S-a lansat „e fără 10”, un concurs anti pentru adolescenți

0
160
e fără 10 concurs pentru adolescenti

e fără 10 este un program de susținere pentru tinerii artiști în devenire organizat de revista de artă The Life of an Artwork împreună cu studioul creativ Lights & Magic. Gândit ca o revoltă la adresa lipsei de promovare a talentului artistic în școli, proiectul încurajează adolescenții creativi, demonstrând că a fi artist nu este un eșec, din contră. Suținererea creativității reprezintă un pas înainte, un viitor conturat și asumat, o societate mai educată și mai deschisă către nou.

Din lipsa unei educații culturale continue, adolescenții care prezintă interes către artă ajung să fie îndrumați către domenii considerate mai sigure. Acest concurs este șansa adolescenților de a demonstra că arta poate fi un domeniu sigur și că valoarea lor artistică este apreciată de specialiști.

Calendarul concursului:

Tema primului e fără 10 este „Ce-ți lipsește?”.

Când trebuie trimis proiectul: între 1 iunie și 31 august 2020

Când este jurizat: între 1 și 30 septembrie

Când afli dacă ai câștigat: 1 octombrie

Cum aplici:

 1. Aplicația trebuie trimisă pe adresa de mail tloa.magazine@gmail.com, cu subiectul „Aplic la e fara 10”.
 2. Aplicația trebuie să conțină: între 2 – 5 fotografii ale lucrării cu care vrei să aplici (la rezoluție minim 1027 x 768), un text de maxim 200 de cuvinte în care să spui povestea lucrării cu care aplici. Nu uita să scrii în corpul mail-ului datele tale de contact: nume complet, mail, telefon.
 3. După anunțarea câștigătorilor pe site-ul tloa.ro , câștigătorii vor primi un e-mail. Tu ai la dispoziție o săptămână de la primirea mail-ului ca să răspunzi.
 4. Lucrarea cu care aplici trebuie să fie făcută în totalitate de tine – creativitatea pornește din tine, nu din mâna celor din jur. De asemenea, deși reproducerile sunt un bun exercițiu, organizatorii căută să descopere emoțiile tale proprii și personale.
 5. Dacă înveți în regim de homeschooling și nu ții socoteala pe clase, există și o limită de vârstă: 14 – 19 ani.
 6. Oricine poate aplica, indiferent de profilul liceului sau de modalitatea de învățământ aleasă.
 7. Poți aplica cu o singură lucrare.
 8. La prima ediție sunt acceptate lucrări de pictură, sculptură, desen*.
 9. Vor fi selectate 3 lucrări și recompensate cu premiul de 1500 RON fiecare. De asemenea, pentru fiecare din tinerii artiști care au realizat cele 3 lucrări selectate organizatorii vor pregăti câte o expoziție personală.
 10. Toate lucrările înscrise vor participa la expoziția de grup dedicată evenimentului.
 11. Toate lucrările înscrise aparțin în totalitate artiștilor și nu vor fi în niciun fel oprite de către organizatori. În cazul unei vânzări, tânărul artist va primi în totalitate suma cu care a fost vândută lucrarea, organizatorii nu percep comision.

*La categoria desen intră și: grafică, bandă desenată, manga, ilustrație.

Mesajul The Life of an Artwork și Lights & Magic către adolescenți

Te încurajăm să fii creativ, să rupi ceea ce te restrânge, să gândești ca și cum nu ai avea nicio regulă. Fă-o pentru tine. Fă-o ca să te liniștești. Fă-o ca să faci un prim pas. Noi te vom susține și îți vom promova arta. Fă-o ca să câștigi un concurs cu tine, nu cu cei din jur.

Despre organizatori

The Life of an Artwork (www.tloa.ro) este o revistă dedicată artei, pe înțelesul tuturor. Depășind limitele și lăsând în urmă cuvintele academice, TLOA caută să exprime simplu și relevant informații despre artele vizuale.

Lights & Magic este un studio creativ care dezvoltă proiecte culturale (expoziții, evenimente outdoor, festivaluri) și care schimbă atenția de la artist către experiența vizitatorului, rezultatul fiind o mai bună comunicare între artă și privitor.

Organizatorii îi mulțumesc lui Dan Perjovschi pentru cele 3 desene dedicate proiectului „e fără 10”.