luni, iunie 17, 2024
Recrutare IQool
AcasăEducație & carierăJob și internshipDupă ce am văzut „Un etaj mai jos”, vreau să îmi cunosc...

După ce am văzut „Un etaj mai jos”, vreau să îmi cunosc mai bine vecinii

Și acum o să spuneți „Serios? Cine are timp de așa ceva?” sau „După opt ore de muncă tu ai impresia că cineva mai are energia necesară să fie sociabil?”. Sunt de accord cu voi. Cui îi pasă de vecini, să fim realiști totuși. Adică… în cel mai bun caz un „Bună ziua!” sau „Bună seara!”, depinde de situație, e tot ce putem oferi. Și uneori, dacă trec pe lângă tine când tu îți cauți cheile, nici să îi saluți nu mai apuci. No biggie, right? Nu știu voi, însă eu acum ceva timp, când stăteam prin Berceni, am avut parte de… incidente, să le spunem așa, asemănătoare cu cele pe care le-a întâmpinat domnul Pătrașcu.

Din nefericire, pereții erau tare subțiri și puteai auzi certurile, vocabularul agresiv, mai câte o cană spartă, mai trântit un scan sau altceva și îmi spuneam „Aha! OK, that’s… normal!”. Nu prea știam cum să reacționez. Ciudat era faptul că la prima vedere, oamenii păreau civilizați, dar ce știu eu? Exact. Cuvântul cheie, „păreau” și știm cu toții ce se spune despre aparențe.

Sandu Pătrașcu, personajul principal al filmului „Un etaj mai jos”, interpretat de către Teodor Corban cu o lejeritate și naturalețe atât de elegantă, m-a făcut să intru foarte ușor în atmosfera filmului. La început, îmi spuneam „Ce viață faină duce omul!”. Bineînțeles, așteptam cu nerăbdare momentul când lucrul ăsta avea să se schimbe. Și aici intră în scenă Iulian Postelnicu, care îl interpretează pe Vali Dima, personajul negativ al filmului. Trebuie să recunosc, a fost o surpriză pentru mine să-l văd în postura de „bad guy”. Una foarte plăcută.

El e unul dintre motivele pentru care am vrut să văd filmul. Eram intrigată de rolul pe care l-a ales. Obișnuită să îl urmăresc în roluri de comedie, am zis că trebuie să văd dacă mă poate convinge că are și o latură ascunsă. Și a făcut-o. Mă bucur că Radu Muntean a avut curajul să exploateze această parte a lui Iulian care nu fusese pusă în evidență până acum. Iar echipa sa de scenariști, Alexandru Baciu și Răzvan Rădulescu, a conturat un personaj care i-a scos actorului Iulian Postelnicu la lumină niște laturi pe care niciun ecran nu ni le-a mai arătat.

Am savurat toate scenele tensionate între Pătrașcu și Dima, momentele în care se uitau unul în ochii celuilalt, însă sincer, pentru mine nu a fost suficient. Am simțit că scenele dintre ei au fost mult prea puține. Eu cred ca aș fi împins relația lor ceva mai mult. Aș fi trecut de bariere. Jocul psihologic putea să meargă mai departe. Anyway, e doar un lucru pe care voiam să îl menționez, ca o notă personală.

Rămâne să urmăriți singuri și să vedeți cu ce probleme se confruntă Pătrașcu, dacă le rezolvă și cum, iar în ceea ce îl privește pe Dima, ei bine, vreau să lăsați un comentariu și să îmi spuneți dacă are finalul meritat. Așa cum mă așteptam, toți actorii au dat totul la filmări și asta s-a simțit.

un etaj mai jos 2

Un film care le-a avut pe toate: tensiune, amuzament, acțiune și mister. Ce trebuie să faceți? Să mergeți să îl vedeți!

Vizionare plăcută!

Roxana Ursu
Roxana Ursu
Ador cuvintele mici, simple, cu impact mare. Ador oamenii care găsesc un motiv să zâmbească în fiecare zi. Iubesc ploaia, toamna si zilele calde de primăvară. Sunt perfecționistă și nu îmi plac lucrurile făcute de mântuială. Îmi place să călătoresc, să pierd timpul uitându-mă la filme, să merg la teatru și să găsesc relaxare și inspirație în muzica pe care o ascult. Merg pe principiul: „If you're going to be thinking anyway, think big! ”
RELATED ARTICLES

Most Popular