Nu-i așa că nu ați mai auzit/jucat demult oina? Iată că duminică, 12 mai se va desfășura  “Supercupa României la Oină – Cupa Regelui”, în competiție participând cele mai bune trei echipe ale sezonului anterior al competițiilor organizate de Federația Română de Oină. Evenimentul se va desfășura începând cu orele 9.30 pe stadionul Arcul de Triumf.

supercupa_romaniei_la_oina_2013_1368088836

 Primul Campionat Național de Oină s-a desfășurat acum 114 ani, la București, în data de 9 Mai 1899.

Poate vă întrebați de ce i se mai spune și ”Cupa Regelui”? Pentru că marchează ziua de 10 Mai – Ziua Regalității. În plus, startul oficial al competiției va fi dat de Alteța Sa Regală Principele Nicolae, care va fi prezent și la festivitatea de premiere a  echipei câștigătoare.

Anul acesta, la start se vor alinia echipele:

  • Frontiera Tomis Constanța (campioana națională)
  • Straja București (câștigătoarea Cupei Federației)
  • Biruința Gherăești (câștigătoarea Cupei Satelor).

Acestea se vor întrece în trei partide, fiecare jucând cu celelalte două echipe, pe rând. În urma lor se vor aduna punctele și se va stabili câștigătoarea întregului concurs.

Știați că oina are un istoric desul de îndepărtat? Acest sport a fost menționat în cronici și hrisoave de peste șase secole, bucurându-se de-a lungul vremurilor de o largă popularitate. Cupa Regelui din acest an se înscrie în acțiunile concentrate ale Federației Române de Oină sub Înaltul Patronaj al Majestății Sale Regele Mihai I, ce au ca scop revigorarea acestui sport.

Intrarea  va fi liberă.

Sursă foto: insport.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here