duminică, aprilie 21, 2024
Recrutare IQool
AcasăEducație & carierăJob și internshipDuminică ne vedem sub „CLAR DE LUNĂ” la Grădina cu Filme

Duminică ne vedem sub „CLAR DE LUNĂ” la Grădina cu Filme

Primăria Municipiului București, prin creart – Centrul de Creație, Artă și Tradiție, vă invită duminică, 27 septembrie 2015, la ora 20:30, la concertul de harpă „Clar de lună” al Mariei Bildea ce va avea loc în Grădina cu Filme – Cinema & More din Piața Alexandru Lahovari nr. 7.

Muzica dinamică a preludiilor va înveseli atmosfera unei grădini situate la doi pași de Piața Romană, într-o seară de toamnă ce va aduce la un loc prieteni și care va garanta multă voie bună. Bilete pot fi achiziționate online, în rețeaua Eventim.ro sau direct de la sediul creart.

Maria Bildea s-a născut în București și a început să studieze harpa la vârsta de 8 ani, la Liceul de Muzică „George Enescu”. La 12 ani susținea deja primul recital, iar la 18 ani a susținut primul concert ca solistă la Ateneul Român.

După absolvirea Academiei de Muzică din București, în 1986, a obținut postul de prim harpist la Orchestra Simfonică de Stat din Ploiești, iar în 1988 a fost invitată în Grecia de Orchestra de Stat Thessaloniki. A fost membră a orchestrei din Salonic până în 1990, după care a plecat la Atena, invitată de către Manos Hatzidakis, și angajată la Orchestra of Colours.

Din 1993 este și prim harpist la National Symphony Orchestra of the Hellenic Radio and Television. Maria Bildea a înființat, în 1988, prima clasă de harpă la Thessaloniki State Odeion (Conservatorul din Salonic), iar în 1992 la Athenaum Odeion (Conservatorul din Atena).

A concertat cu cele mai mari orchestre din România și din Grecia, a susținut recitaluri și master classes în România, Serbia și Franța, recitaluri în Marea Britanie, Germania, Canada, SUA, Spania, Cipru, Slovenia, Franța și în Grecia, la siturile arheologice din Atena. De-a lungul carierei a colaborat cu Sir Neville Marriner, Michel Plasson, Vangelis, Horia Andreescu.

A interpretat muzica de Eleni Karaindrou pentru filmul „Dust in time”, împreună cu soțul său, violonistul Sergiu Nastasa și „Alexander” (regizor Oliver Stone, muzica de Vangelis), fiind și fondatoarea cvartetului „Aeolian Harps”.

Duminică ne dăm întâlnire la „Clar de lună” în Grădina cu Filme!

Event: https://www.facebook.com/events/838036862983203/

Facebook Grădina cu Filme: https://www.facebook.com/gradinacufilme?fref=ts

Ligia Stroe
Ligia Stroehttp://www.iqool.ro
Liniștea și muzica sunt inspirația mea. Îmi place să văd tot ce-i mai bun în oamenii pe care îi întâlnesc. Sunt un paradox. Afirm ferm că perfecțiunea nu există, însă încerc să o ating în fiecare zi. Cred în oamenii excepționali și îi caut la orice pas. Consider că zâmbetul este întotdeauna cea mai bună armă, indiferent de context. Iubesc noutatea, curiozitatea și inovația. Îmi place să cred că nimic nu este imposibil. Pe scurt, eu sunt : familie, iubire, fericire, optimism, PR, prieteni, sinceritate, multifuncționalitate, zâmbet, entuziasm.
RELATED ARTICLES

Most Popular