Duminică începe Ghioroc Summer Fest 2022

0
262

Vrei să te refugiezi undeva din calea căldurii, pe o plajă, cu muzică bună, răcoare și distracție? Duminică, 26 iunie începe Ghioroc Summer Fest care vine să te surprindă cu cele mai alese provocări pentru o vacanță așa cum îți dorești.

Ghioroc Summer Fest este unul dintre evenimentele cu care comunitatea locală arădeană se mândrește de câțiva ani încoace pentru că marele eveniment strânge anual sute de mii de turiști dornici să guste un strop de litoral.

Astăzi stăm de vorbă cu Paul Boeriu, director al festivalului verii de la Ghioroc, care ne va împărtăși din istoria acestui festival și ne va spune în premieră cu ce surprize vine ediția de anul acesta.

Piața de evenimente din România are un potențial foarte mare. Ce ne poți spune de succesul din edițiile anterioare? Care a fost un număr aproximativ de participanți la Ghioroc Summer Fest?

Festivalul este creat și organizat de către studenți, pentru studenți, pentru tineri și nu numai. A început cu pași mărunți, dar cu o energie extraordinară dată de membrii Ligii Studenților din Universitatea „Aurel Vlaicu”  Arad. Am vrut să creăm un festival, pe perioada verii care să devină o tradiție în Arad. Am început pe o plajă neamenajată în mod special, o plajă pe malul unui lac care știam că era frecventată de turiști care își doreau puțin nisip fierbinte și apă, gustând un strop de litoral care pentru noi, în orice direcție am lua-o este destul de departe. Am început cu câteva mii de participanți – pe perioada festivalului – în primii ani, ajungând azi la cifre de peste 100.000 de vizitatori unici. Succesul festivalului are o rețetă simplă: studenții Ligii Studentilor din Universitatea „Aurel Vlaicu” din Arad cu energia lor, dorința de a face istorie cu acest proiect și experienta acumulata atât în cadrul organizației cât și în cadrul Uniunii Studenților din România. Alt ingredient special este relația strânsă cu partenerii de bază ai Festivalului: Universitatea „Aurel Vlaicu” din Arad, Primăria Comunei Ghioroc, Consiliul Județean Arad, Centrul Cultural Județean Arad, Uniunea Studenților din România și mulți parteneri din mediul privat care au crezut în noi și în proiectul nostru și care ne-au sprijinit în tot ceea ce am făcut.

Derulând 11 ani în trecut, spune-ne despre perioada de la început. Cum a luat naștere Ghioroc Summer Fest? Cum arăta la început și cum ați ales locația?

Începutul a fost intens, la fel cum au fost toate edițiile care au urmat. Am început cu două boxe luate împrumut, un prelungitor cu care luam curent de la terasele de pe malul lacului și un cort care să ne țină umbră și în care țineam câte patru oameni când bătea vântul mai tare. Dintre când in când mai rămâneam și fără curent când comanda cineva cartofi prăjiți, deoarece sistemul electric al unor terase nu suporta să ducă tot curentul așa că atunci când se prăjeau cartofi, luăm o pauză de la muzică. E funny când ne gândim că uneori ne mai distram și mai anunțam la microfon „dacă vă place muzica, nu mai comandați cartofi prăjiți”.  Dar nimic nu ne-a stat în cale și am tras tare, am încheiat primul an cu 5.000 de prieteni pe Facebook, fiind nevoiți să ne creăm și o pagină pe lângă contul de bază al Facebook și atunci am știut că facem bine ceea ce facem. Anii următori au adus îmbunătățiri pe plajă, am construit o scenă, am rezolvat problema curentului, Primăria s-a implicat foarte mult și a adus nisip fin, iar de acolo până azi s-a dezvoltat totul continuu. 

Locația am ales-o pentru că am vrut ceva diferit și pentru că ne-a inspirat proiectul Uniunii Studenților din România – USR Summer Camp desfășurat la Costinești. Summer Camp la care luam parte cu mare drag, mai ales că am fost parte din echipa care a implementat acest proiect.

Ghioroc Summer Fest 2022

Care a fost reacția comunității locale?

Comunitatea locală a fost foarte primitoare. Oamenii comunei Ghioroc sunt oameni extraordinari, am legat relații de prietenie cu mulți tineri și nu numai. Am depășit barierele instituționale și am devenit oameni care am fost împreună în clipe fericite și în clipe mai puțin fericite. Pentru noi comuna Ghioroc – de anul trecut STAȚIUNEA DE INTERES LOCAL GHIOROC- este mai mult decât cele 11 weekend-uri. Este o a doua noastră casă și pentru aceasta le mulțumim tuturor că avem onoarea de a face parte din comunitatea Ghioroc. Un alt moment care ne-a demonstrat cele spuse mai sus este că am fost recompensați cu un titlu pe care-l purtăm cu mândrie, CETĂȚENI DE ONOARE ai comunei Ghioroc. Anul trecut a fost intitulat Cosmin Bahnean – Director de Festival și anul acesta în cadrul ceremoniei de încheiere am fost propus și eu, Paul Boeriu, sau pe scurt Carlos – Director de festival să primesc acest titlu onorific.

Ai luat parte la organizarea celor 10 ediții de până acum, urmând cea de-a 11-a. Cum se vede un astfel de eveniment din spatele cortinei?  

Într-adevăr, eu și Cosmin suntem în organizarea acestui Festival din prima clipă, fiind unii din cei care au pus bazele ideii, implementării și dezvoltării acestui proiect minunat. În spatele cortinei se întâmplă uneori cele mai frumoase lucruri. Acolo este vibe-ul, acolo sunt zâmbetele, nervii, acolo se leagă relațiile adevărate. Sute de ore de nesomn, oboseală, foame, sete, dar astea toate ne provoacă să scoatem latura puternică și să transformăm totul în energie pentru a livra tot ce e mai bun pentru oamenii care vin uneori de la sute de km pentru a ne vedea și a se distra împreună cu noi.

Cât timp durează organizarea festivalului, a fiecărei ediții în parte? Cum ați reușit să-l faceți atât de cunoscut?

Organizarea festivalului începe cu cateva luni înainte de startul oficial. Încet-încet am pus bazele unor relații puternice cu parteneri puternici cărora le-am livrat rezultate și vin cu încredere alături de noi – deci putem spune că ne-am simplificat puțin munca, dar în același timp mereu punem presiune pe noi pentru a deveni mai buni și nu slăbim partea de fundraising, astfel că mărim mereu lista de parteneri. Sunt multe ședințe în care ne punem mintea la contribuție să venim cu idei noi de concursuri, să aducem plus de valoare plajei. Să fim interactivi cu publicul. 

Suntem mereu în priză pentru a aplica și partea educativă a proiectului, pentru că proiectul Ghioroc Summer Fest nu înseamnă doar muzică și distracție, înseamnă și educație. De aceea muncim să fim prezenți între oameni și cu campanii de educație sexuală, responsabilizarea tinerilor și a comportamentului în trafic, campanii antidrog etc. Și avem și implicare pe partea de mediu prin campanii de ecologizare.

Ce surprize aduce Ghioroc Summer Fest anul acesta?

Anul acesta pe lângă binecunoscutele petreceri de zi, Dj internaționali, DJ naționali, Dj locali, Spumă Party, bătălia baloanelor cu apă, bătaie cu pudră colorată, concursuri sportive, am reușit să aducem un element nou pe plajă care știm că a stârnit interesul participanților și anume am încercat și noi spunem că am reușit să aducem zăpada pe plajă în mijlocul verii. Așa că cel mai nou element al Ghioroc Summer Fest este zăpada și un strop de răcoare pe nisipul fierbinte.

Vă așteptăm pe Litoralul Vestului pentru a petrece weekend-uri fantastice împreună cu noi!

Paul Boeriu a fost președinte al Ligii Studenților din Universitatea „Aurel Vlaicu” Arad, vicepreședinte al Uniunii Studenților din România, unul din membrii fondatori ai Ghioroc Summer Fest – actualmente directorul festivalului. „Toate aceste experimente au contribuit la formarea mea ca om, mi-au adus experiența în domeniul acesta și nu numai. Sunt omul momentului și mă implic unde am posiblitatea, unde am competențe și unde pot să aduc un plus de valoare”.

Mai multe detalii despre eveniment găsiți pe pagina oficială de Facebook Ghioroc Summer Fest!