Dulce Românie, ce se întâmplă cu ai tăi copii?

  0
  114

  Drogurile și alcoolul reprezintă un real pericol pentru toată lumea, mai cu seamă pentru tineri. Aceștia sunt ținte sigure pentru dealeri, vârsta lor fragedă fiind sinonimă cu naivitatea. Adolescența este perioada cea mai critică din acest punct de vedere.

  Motivele care conduc tinerii pe un asemenea drum, de cele mai multe ori fără întoarcere, sunt multiple: probabil unii suferă decepții familiale, alții vor să se afirme în cadrul unor anturaje sau pur și simplu sunt mânați de curiozitatea specifică vârstei. Oricum ar fi, drogurile și alcoolul sunt periculoase fiindcă, odată consumate, viața acelor tineri va fi schimbată ireversibil.

  Familia ar trebui să fie principalul susținător al unui tânăr. Când acest lucru nu se întâmplă, tinerii cad în diferitele capcane ale răuvoitorilor acestei societăți. De multe ori am spus că niște părinți implicați, cu coloană vertebrală – așa cum se spune în popor, niciodată nu vor putea eșua în educația copilului, în formarea spirituală a tânărului de astăzi și a adultului de mâine.

  Uneori se întâmplă ca, din varii motive, părinții să nu își îndeplinească rolul de îndrumător așa cum ar trebui. Viața este crudă uneori, ne rezervă multe surprize nu tocmai plăcute, dar în acel moment intervenția unor rude, ar fi suficientă pentru a salva situația.

  De multe ori, diferența dintre un tânăr de succes și unul care, din păcate, a urcat în trenul greșit al vieții, a fost făcută de această prezența grijulie a familiei, fie părinți, fie orice alt tip de rudenie.

  Pentru că da, oameni buni, viitorul societății noastre se află în mâinile tinerii generații. Cum altfel vreți să schimbăm mentalitățile, nivelul de trai, dacă nu avem grijă de tinerii noștri?

  Zilele trecute citeam un articol care prezenta opinia unui primar cu privire la tinerii români. Respectivul domn spunea tranșant că absolut toți tinerii de astăzi sunt niște proști. Oare chiar așa să fie? Într-adevăr, unii sunt needucați, poate din lipsă de resurse, poate din nepăsarea și din neglijența lor. Totuși, refuz să cred că absolut toți tinerii sunt la fel, la fel cum refuz să cred că cei care nu au pornit cu dreptul în viață sunt cu totul lipsiți de orice speranță.

  Atât timp cât este voință, cred cu tărie că oricine poate să o ia de la capăt, oricine își poate remedia situația. Pentru asta trebuie ajutați, iar ajutorul, în primul rând, ar trebui să provină din partea familiei. Din păcate, nu toți se bucură de asta.

  Nu trebuie să fii extrem de bogat din punct de vedere financiar pentru a-i asigura copilului tău o bună educație, pentru a-l îndruma spre calea cea bună. Țin să precizez că o bună educație nu înseamnă mereu numai note de 10. Nu, o bună educație înseamnă respect pentru cei din jur, respect pentru viață. Evident că este imperativ să știi a scrie, a citi, să ai o cultură generală, dar pentru a fi complet, pentru a fi demn de apelativul ființă umană, bogăția spirituală nu trebuie să îți lipsească.

  Actualmente, scena europeană este zguduită de atentatele de la Bruxelles (acestea fiind doar cele mai recente evenimente), fără a mai lua în calcul nenumăratele alte atrocități comise zi de zi. Căutăm soluții, fiecare își etalează cunoștințele în materie de securitate, fiecare își dă cu părerea, fiecare arată cu degetul spre X, spre Y.

  Sunt pe punctul de a dobândi o formare științifică, ceea ce înseamnă că mintea mea este programată să privilegieze soluțiile practice în astfel de situații, așa cum majoritatea dintre noi suntem obișnuiți să gândim. Însă cred că în afară de întărirea măsurilor de securitate și toate cele, ar trebui să încercăm să ne schimbăm și modul de a fi. Ar trebui să gândim pozitiv, să încercăm să schimbăm societatea prin eliminarea acestor stări toxice.

  Acum o să veniți și o să îmi spuneți că vorbesc de pe pereți, că divaghez. Posibil, însă ce costă să încercăm să devenim mai buni, să fim cu adevărat oameni ? Nu spun nicio clipă că trebuie să renunțăm la activitățile noastre zilnice, la resursele noastre financiare, spun doar că poate ar fi bine să renunțăm la micile răutăți și poate că ar fi benefic pentru toți dacă ne-ar preocupa mai mult destinul copiilor noștri decât capra vecinului.

  sursa foto: Facebook.com

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.