duminică, septembrie 24, 2023
Recrutare IQool
AcasăComunitateDubioza Kolektiv, Domino, Guess Who, Brigada D și Qinta Spartă în concert...

Dubioza Kolektiv, Domino, Guess Who, Brigada D și Qinta Spartă în concert pe Bega, la Timișoara 2023. Celebrarea orașului

Din 6 până în 8 octombrie, ne vedem pe Bega cu trupa bosniacă Dubioza Kolektiv și artiștii din România: Domino, Guess Who, Brigada D și Qinta Spartă. Alături de alte peste o sută de evenimente, aceste concerte vor anima atmosfera, timp de trei zile, la Timișoara 2023. Celebrarea orașului, pe scena din zona Uszoda (Splaiul Nicolae Titulescu, segmentul dintre Strada Jiul și Bulevardul 16 Decembrie) și în alte 50 de locații din Timișoara. 

Concertele Dubioza Kolektiv, Domino, Guess Who, Brigada D și Qinta Spartă sunt organizate de Centrul de Proiecte Timișoara. Programul evenimentelor din Uszoda este completat de concertele organizate în parteneriat de Muzicon și Centrul de Proiecte, în locații partenere situate pe malurile Begăi. Accesul publicului la toate aceste evenimente va fi gratuit. 

Timișoara 2023. Celebrarea orașului, unul dintre marile evenimente culturale ale acestei toamne în Timișoara, propune publicului un traseu cultural ce include peste cincizeci de locații situate pe malurile și în împrejurimile Canalului Bega. Timișoreni și turiști deopotrivă se vor bucura de un program complex de evenimente, din arii diverse de interes pentru public: muzică, teatru, arte vizuale, arhitectură, biodiversitate, gastronomie etc. Programul evenimentului este publicat pe site-ul oficial al evenimentului: celebrare.timisoara2023.eu

Cea mai mare trupă din Balcani concertează pe scena Timișoara 2023. Celebrarea orașului

Trupa bosniacă Dubioza Kolektiv împletește aromele locale ale Balcanilor cu influențe de ska, punk, reggae, electronică și hip-hop. Primul lor album, Dubioza Kolektiv (2004), a fost întâmpinat imediat cu un entuziasm care nu a mai fost întâlnit pe scena bosniacă din perioada antebelică. Albumele Wild Wild East (2011) și Apsurdistan (2013) au propulsat trupa pe scena internațională. A urmat primul lor turneu în SUA, precum și selectarea ca trupa nr. 1 la Eurosonic 2016. De-a lungul anilor, Dubioza Kolektiv a devenit cea mai mare trupă din Balcani, cu concerte sold out în Londra, Amsterdam, Berlin, Berlin, Dublin, Budapesta, Oslo, Praga, Viena, Madrid, precum și în SUA și Canada. Au cântat la marile festivaluri europene Glastonbury, Roskilde, Lollapalooza, Boomtown Fair, Lowlands, Das Fest și multe altele. Concertul Dubioza Kolektiv va avea loc duminică, 8 octombrie, de la ora 20:45, pe scena Uszoda.  

„Sunt doi ani intenși de când Centrul de Proiecte Timișoara este în serviciul timișorenilor. Mândria noastră de a fi în slujba comunității este cu atât mai mare cu cât avem șansa să facem asta și în anul în care orașul nostru este Capitală Europeană a Culturii. De aceea, acum, la început de toamnă, când pregătim evenimentul „Timișoara 2023. Celebrarea orașului”, vă invităm să vă bucurați de fiecare zi din cele rămase în care Timișoara este Capitală Europeană a Culturii. Sperăm că aceste luni vă vor oferi întâlniri neașteptate – cu arta, cu ideile, cu Timișoara văzută într-o lumină nouă. Cine, dacă nu Timișoara, e prima în a celebra libertatea de gândire prin dezbateri care deschid minți și punți de colaborare? Unde, dacă nu la Timișoara, e la ea acasă arta care te intrigă, arta care experimentează? Cine, dacă nu comunitățile Timișoarei, sunt primele în a sărbători diversitatea celor de lângă noi, vecini vechi sau nou-veniți? Ne vedem pe Bega!” 

– Alexandra-Maria Rigler, directoare a Centrului de Proiecte Timișoara 

Programul concertelor din zona Uszoda și locațiile partenere 

Vineri, 6 octombrie 2023 

ora 18:00, concert Jazz à la Jais, la Anturaj 

ora 19:00, concert Fără Filtru, la Anturaj 

ora 20:00, concert The Bandits, la Anturaj 

ora 20:00, concert Berlin Division, la Manufactura 

ora 21:00, concert Mostre, la Manufactura 

ora 22:00, concert The Case, la Manufactura 

Sâmbătă, 7 octombrie 2023

ora 18:00, concert Anonim TM (Dudu, Bia, Phobe 1, Geezam MC) și Psihodrom (Lemarian, VJ Burger, 150 Stoka), la D’arc pe mal

ora 19:00

concert Brigada D vs. Qinta Spartă, scena Uszoda

concert Zoleevee, la Anturaj  

ora 20:00

concert Sleepin’ Insomnia, la Manufactura 

concert Volga ARM, la Anturaj

ora 21:00

concert Guess Who, scena Uszoda

concert Zen MF, la Manufactura 

concert We Singing Colors, la Anturaj 

ora 22:00, concert Jack of All Trades, la Manufactura

Duminică, 8 octombrie 2023 

ora 19:00

concert Domino, scena Uszoda

concert Bruno and the Blues, la Anturaj 

ora 20:00

concert B.A.U. (Brigada Artistică Urbană), la D’arc pe mal

concert Ioan Popovici, la Anturaj

ora 20:45, concert Dubioza Kolektiv, scena Uszoda

ora 21:00

concert Dr. Sinteză, la D’arc pe mal

concert Toulouse Lautrec, la Anturaj

Programul Timișoara 2023. Celebrarea orașului poate suporta modificări,  programul actualizat va fi comunicat pe celebrare.timisoara2023.eu.

Evenimentul Timișoara 2023. Celebrarea orașului este organizat de Centrul de Proiecte al Municipiului Timișoara.

Programul cultural național „Timișoara 2023 – Capitală Europeană a Culturii” este finanțat de către Municipiul Timișoara, Ministerul Culturii și Consiliul Județean Timiș. 

Parteneri principali Timișoara 2023: Banca Transilvania, Catena, Cramele Recaș, Linde Gaz România, Iulius Town, Profi

Partener Timișoara 2023. Celebrarea orașului: Decathlon 


Centrul de Proiecte al Municipiului Timișoara este o instituție publică aflată în subordinea Consiliului Local Timișoara. Facilitează accesul comunității la resurse și finanțează, din bugetul local al orașului, proiecte în cultură, educație, tineret, implicare civică, sport și mediu care dau viață unui un oraș creativ, dinamic și incluziv. Centrul de Proiecte funcționează ca organism de implementare al Municipiului Timișoara pentru Programul cultural național „Timișoara – Capitală Europeană a Culturii în anul 2023”.

RELATED ARTICLES
spot_img

Most Popular