DreamHack Bucharest 2016 – safety is off, now start playing

Sala Polivalentă s-a transformat în perioada 16-18 septembrie în „the place to be” dacă ești cu adevărat un gamer. Am fost la DreamHack Bucharest 2016, mai mult din curiozitate, pe modelul „Hai să vedem ce s-o întâmpla și aici” fără să am vreo idee ce mă așteaptă. Dar dacă cineva crede că am ales să merg la acest eveniment în necunoștință de cauză, well, I beg to differ. Să vă spun de ce. Am avut o pasiune pentru jocuri când eram prin liceu. Da, am jucat de la Counter, GTA, San Andreas, Need for speed, Gost Master și încă câteva jocuri mai girly pe care nu vreau să le menționez acum, not for nothing, dar nu aș vrea să stric imaginea pe care am creat-o despre mine.

La DreamHack Bucharet 2016 mi-am dat seama de multe lucruri. Unul dintre ele ar fi că majoritatea dintre jucători sunt minori. Ăsta a fost primul lucru care m-a șocat să spun așa. Și acum că mă gândesc bine, nu înțeleg de ce. Pe vremea mea, când jucam CS la sala de jocuri (copii din ziua de azi nu vor cunoaște niciodată sentimentul ăsta) mereu primeam câte un headshot de la un colbec de 10 ani. Parcă și acum îmi vine greu să cred.

Dar înghițeam în sec și îmi alegeam arma mea preferată, B14 (M4A1) și eram ceva de genul „Oh, now it’s really on”. Un alt lucru care mi-a atras atenția la DreamHack Bucharest 2016 a fost modul în care au ales unele fete să se îmbrace. Gamerii, to be honest, erau foarte cool, casual și clasic îmbrăcați. Dar câteva fete au ales să poarte diverse costume care să atragă atenția. Trebuie să recunosc că au venit cu idei originale și interesante și cu siguranță au făcut ca evenimentul să fie mai captivant.

DreamHack Bucharest 2016- Sala Polivalentă
DreamHack Bucharest 2016- Sala Polivalentă

Dacă ar fi să aleg un cuvânt care să descrie întregul eveniment, acela este „entuziasmul”, pentru că din momentul când am intrat, gamerii erau all over the place. Fie se agitau pentru că nu știau la ce joc să se uite mai întâi, fie voiau neapărat să se înscrie în luptă, fie testau diferite gadget-uri. Ei au putut să joace CS:GO, Hearthstone, League of Legends, Street Fighter V, Fifa 2016 și Mortal Kombat X. Bineînțeles, îi așteptau premii foarte faine dacă se numărau printre câștigători.

dreamhack-bucharest-2016-trophy
dreamhack-bucharest-2016-trophy

Pentru mine, la DreamHack Bucharest 2016, cel mai exticing moment a fost când am urmărit meciurile de CS live. Nu pare ceva promițător pentru cineva care nu joacă sau a jucat CS, dar mie mi s-a oprit respirația de câteva ori. Echipele EnVyUs și Heroic s-au ocupat de show și toată lumea era fericită. Bine, nu și fanii echipei care a pierdut. Pe alocuri mi s-a părut că publicul e mult prea gălăgios, iar jucătorii echipelor se concentrau mai greu. Poate că organizarea ar fi trebuit să fie mai strictă în zona asta.

dreamhack-bucharest-2016-players
dreamhack-bucharest-2016-players

E ok să aplauzi în pauze, dar jucătorii au nevoie de spațiu și mulți spectatori ajungeau chiar la scenă, deși erau scaune foarte multe în spate. Și e tare ciudat, pentru că atunci când m-am dus să fac o poză trofeului, un domn care nu avea pic de umor în el, mi-a zis „Domnișoară, vă rog să vă îndepărtați, nu aveți voie să vă apropiați de scenă”. Dar e ok când zeci de spectatori se îmbulzesc lângă scenă în timpul meciului. That’s good to know.

DreamHack Bucharest 2016 Hearthstone players
Cei mai buni jucători de Hearthstone la DreamHack Bucharest 2016

Îmi amintesc bine perioada în care jucam CS și ce am observat la DreamHack Bucharest 2016 e că jucătorii pe care i-am urmărit au un pokerface de invidiat. Cel puțin majoritatea dintre ei. Am rămas surprinsă ce atitudine au ei atunci când pierd. Deși erau conduși, iar șansele lor de a câștiga trofeul și banii scădeau dramatic, jucătorii erau calmi și nu schițau nimic. Eu, în schimb, dacă se întâmpla să pierd un joc, well, cam asta era reacția mea. I go straight up revenge.

dreamhack-bucharest-2016-reaction-when-you-lose-at-cs
dreamhack-bucharest-2016-reaction-when-you-lose-at-cs

Trebuie să recunosc că per total mi-a plăcut să merg la DreamHack Bucharest 2016. Cu ocazia asta mi-am amintit de perioada când aveam timp să joc și era fun. Dar cu toate astea, încă nu am uitat să folosesc tastele W, A, S, D. Dacă nu ați apucat anul ăsta să ajungeți, ne vedem cu siguranță anul viitor.

Sursă foto: dreamhack.ro, http://in2gpu.com, cybersport, cristiannicolau.ro, dreamhack.se

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here