Dragostea fata de bloggeri – ghid practic

  0
  266

  i-love-blogs

  Fiecare persoană care-și face blog o face fie pentru că (crede că) are ceva de spus, fie pentru că se plictisește, fie pentru a face, la un moment dat, bani din blogging, fie din pasiune pentru scris/domeniul ales, fie toate variantele de mai sus. Motivația nu prea mai contează după momentul deschiderii activității de scris pe blog, pentru că apoi toți – sau aproape toți – scriu pentru a fi citiți, pentru a face trafic. Ăsta e adevărul adevărat, nu cred că trebuie să fim doctori în psihologie sau în media 2.0 ca să fim conștienți de treaba asta.

  Acum, am stabilit că oamenii vor să fie citiți. Problema e că autorul/bloggărelul (care va fi numit „individ” în rândurile care urmează) nu știe, săracul, dacă este citit sau doar click-uit, din curiozitate sau pentru poze. Bineînțeles că vă vin din nou în ajutor – puteți să-mi spuneți Wonderfulvi – pentru că am alcătuit un mini-ghid practic pentru cei care vor să-și arate aprecierea și dragostea virtuală față de bloggeri și munca (a se citi „postările”) lor.

  1. Like-ul. La pagina de Facebook, la postarea share-uită de individ, la fotografii, la orice face individul în legătură cu activitatea de blogging. Desigur, like-ul se oferă doar dacă vă place chestia în cauză – asta nu și în cazurile în care sunteți prieteni cu individul și vă roagă să îl susțineți/vă simțiți dator să îl susțineți. Nota bene: cel mai apreciat like este cel la share-urile de pe pagina oficială a individului.

  GIFSec.com

  2. Comentariul. Al doilea nivel al aprecierii, mai apreciat de către individ decât like-ul. Desigur, însoțit de like are dublă putere, la fel ca un combo de cinci fructe la Fruit Ninja. De multe ori, însă, nici nu mai contează direcția comentariului, dacă e apreciativ sau critic; e bine că este, vorba lui Alifantis.

  How-To-Get-More-Comments-On-Your-Articles-Meme

  3. Share-ul. Ăsta e simbolul aprecierii supreme. Share înseamnă „am citit, mi-a plăcut și nu mi-e rușine cu asta și vreau ca și voi să citiți ce am citit eu. E mișto, jur, e chiar păcat să păstrez pentru mine, luați de citiți.” Share-ul este Sfântul Graal al bloggărelului cel de toate zilele. Dacă ai dat share unei postări, individul va fi recunoscător pentru mult timp, poate chiar pentru toată viața. Poate chiar și în viața viitoare, cine știe?

  rM501AB

  4. Mesajele private. Da, mesajele sunt foarte apreciate de individ, care de obicei roșește pe interior când le primește. Problema cu mesajele e că nu ajută decât la încrederea în sine a individului, spre deosebire de celelalte, de mai sus, care ajută și la creșterea popularității activității individului.

  Sper ca prin acest articol să fi făcut un pas mic pentru mine, dar un pas mare pentru blogărime. Astea sunt cele patru elemente ale iubirii virtuale, pe care sunt sigură că toți le știați dinainte să vi le expun eu. Ce am vrut să fac prin intermediul acestei compuneri virtuale este să spun ceea ce majoritatea indivizilor păstrează pentru ei, pentru că simt că cerșesc sau ceva de genul. Dar, după cum spunea și înțeleapta menestrelă încă în viață, Beyonce, „if you like it, than you should have put a ring on it” – dacă-ți place, arată-ne și nouă, indivizilor. Dacă nu…

  please-like-and-share-batman-slaps-robin

  Articolul poate fi citit și pe: www.fulviaolaru.wordpress.com

  Surse foto: Google Images