marți, iunie 25, 2024
Recrutare IQool
AcasăEducație & carierăJob și internshipDoza de filme pentru o toamnă mai frumoasă

Doza de filme pentru o toamnă mai frumoasă

Acum că vremea ne invită mai mult să ne vedem de-ale casei, acum că plimbările prin parc sunt însoțite din ce în ce mai des de „Brrr! Hai să intrăm mai repede undeva!” putem rămâne liniștiți în casă și să ne delectăm cu câteva filme bune. Iată și propunerile mele!

5. The Fifth Estate. Filmul spune povestea fondatorului site-ului WikiLeaks, Julian Assange (Benedict Cumberbatch) și a colegului său Domscheit-Berg (Daniel Brühl) care împreună s-au unit pentru a face cunoscute toate crimele și nedreptățile care se petrec chiar sub ochii noștri. La prima vedere, acești băieți ne fac un serviciu. Adevărat… și nu prea. Americanii au o vorbă „Some things are better left unsaid.” Fără îndoială că ne-am dori ca guvernul să nu fie învăluit în atâta mister, să existe o anumită transparență, însă nu sunt sigură că asta ar fi un lucru atât de bun. În general noi nu avem o părere bună despre politicieni, atunci imaginați-vă ce părere au unii despre alții. Setea după putere, control este mai mare decât credem. Poate pentru noi ar fi amuzant să vedem cum se târăsc prin noroi prin vorbe, dar dacă stai un minut să te gândești cum ar afecta acest lucru relațiile dintre țări… devine ceva mai complicat. Da, aparențele înșală, însă este bine să le păstrăm.

4. Escape Plan. Nu am întâlnit pe nimeni care să își dorească să intre la închisoare, dar să îți faci și o meserie din acest lucru, întrece orice așteptare. Ray Breslin (Stallone) are un job cel puțin neobișnuit. Este plătit să intre în închisoare, doar pentru a demonstra că poate scăpa. Propria lui carte despre cum să îmbunătățești sistemele de securitate îi vine de hac. Este capturat și pus într-o închisoare care este construită după propiile indicații. Să poți scăpa din Alcatraz este ca și cum ai lua bomboana unui copil, comparat cu ce trebuie să se confrunte Ray. Rottmayer (Arnold Schwarzenegger) îi este coleg de suferință în încercarea lui de a scăpa cu viață și de a afla cine l-a pus în această situație. Voi ce plan ați folosi?

3. Detachment. Henry Barthes (Adrien Brody), un profesor suplinitor care nu își dorește nimic altceva decât să își facă treaba și să treacă la următorul job, întâlnește câteva persoane care au nevoie de ajutorul său. Meredith, o elevă care suferă pentru că nimeni în afară de el nu îi înțelege pasiunea pentru fotografie și este marginalizată de ceilalți pentru felul în care arată, o colegă de breaslă, Madison și o prostituată, o tânără căreia îi oferă adăpost. Toate aceste femei ajung să se îndrăgostească de Henry și să se agațe de orice pentru a-i atrage atenția. Pentru că fiecare avem problemele noastre, m-am întrebat cine îl ajută pe Henry să le depășească pe ale lui. Un film deosebit de interesant, care îți dă de gândit.

2. The Intouchables. În frumosul Paris, aristrocratul și intelectualul Philippe, rămas paralizat după un accident, intervievează candidați pentru a vedea cine este cel mai potrivit să îl ajute în condiția sa. Din senin, Driss (Omar Sy) întrerupe aceste interviuri și îi arată secretarei, Megalie, o hârtie pe care îi cere să o semneze pentru a demonstra celor de la Casa de Asigurări că este în căutarea unui job și să continue să beneficieze de șomaj. Philippe îi spune lui Driss că poate sta în probă pentru acest job și apoi să decidă dacă rămâne sau nu. În ciuda faptului că Driss este departe de a fi canditatul ideal, între cei doi se formează o prietenie frumoasă care trece peste barierele legate de culoare, statut social și altele.

1. La vita e bella. Spre rușinea mea, am văzut acest film deosebit de curând, deși era pe lista de: must seen de ceva vreme. Totul începe precum un basm, în Italia anilor 1930, când Guido (Roberto Benigni), un visător care își dorea să aibă propria librărie, reușește să se însoare cu femeia visurilor sale, au un copil împreună și în ciuda neajunsurilor, sunt fericiți. Asta până când Germania ocupă Italia și se crează lagărele de concentrare pentru evrei. Guido împreună cu băiatul său sunt duși într-un asemenea lagăr. Dora (Nicoletta Braschi), soția acestuia, alege să intre și ea în trenul condamnaților alături de familia sa. Ceea ce m-a impresionat au fost puterea, calmul și ingeniozitatea lui Guido în tot acest coșmar.

Vizionare plăcută!

2m7j576

Roxana Ursu
Roxana Ursu
Ador cuvintele mici, simple, cu impact mare. Ador oamenii care găsesc un motiv să zâmbească în fiecare zi. Iubesc ploaia, toamna si zilele calde de primăvară. Sunt perfecționistă și nu îmi plac lucrurile făcute de mântuială. Îmi place să călătoresc, să pierd timpul uitându-mă la filme, să merg la teatru și să găsesc relaxare și inspirație în muzica pe care o ascult. Merg pe principiul: „If you're going to be thinking anyway, think big! ”
RELATED ARTICLES

Most Popular