Numeroasele târguri și ateliere dedicate aspectelor artistice primăvăratice nu pot indica decât faptul că Floriile se aproprie cu pași repezi. Și parcă văd că săptămâna care-i urmează va trece într-o clipă și ne vom trezi că sărbătorim Paștele.

Mi se pare ironic că Paștele coincide cu 1 mai anul acesta. Celebrarea Paștelului este asociată cu liniștea, iar pentru mine, prima zi de mai înseamnă oameni ieșind la grătare și lăsând ocazional gunoaie în urma lor sau grupuri care pleacă la mare sau la munte pentru a se distra.

1-mai-2014-bucuresti

Probabil ,,tradiția” se va menține, într-o măsură sau alta, și anul acesta. Federația Patronatelor din Turismul Românesc anticipează un interes pentru prima zi de mai, dar nu unul suficient de puternic încât să îi determine pe vizitatori să rămână și în următoarele zile în destinațiile alese. Se estimează că stațiunile din țară vor fi vizitate de 50.000 de oameni, o scădere față de cei 80.000 de călători de anul trecut.

Însă nu cred că turismul va fi o problemă pentru mine. Deși se mai intâmplă să călătoresc cu ambele ocazii, nu mă deranjează nici să stau acasă și să mă servesc cu mâncăruri de Paște și nici să mă servesc cu micii pe care îi asociez cu 1 mai. Mă amuză însă ideea că nu m-am gândit încă în ce fel să le combin. Poate nu va fi greu.

Bounty-cover-photo-event-1024x380

Totuși, cei care chiar doresc să ia parte la evenimente în perioada apropiată sărbătorilor pascale au mai multe variante. Cea mai apropiată este Bounty Fair-târg și ateliere de Florii și Paște, care se desfășoară între 23 și 24 aprilie, la Casa UniversitarilorProgramul este cuprins între orele 10:00 – 19:00, pentru ambele zile.

Bounty Fair cuprinde o expoziție cu tematică florală și pascală, cu lucrări aparținând unui număr de 60 de artiști și artizani români. Vor exista și workshop-uri dedicate unor noi tehnici de manufactură, o tombolă, dar și o zonă de restaurant deschisă permanent pe parcursul celor două zile.

Intrarea este 5 lei/persoană, însă cei sub 14 ani pot intra gratuit.

surse foto: mindfood.com, vinsieu.ro, bountyfair.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here