duminică, decembrie 10, 2023
Recrutare IQool
AcasăFun & culturăFilm și teatruDouă documentare despre muzică de pe Netflix care îţi pot stârni curiozitatea

Două documentare despre muzică de pe Netflix care îţi pot stârni curiozitatea

Tuturor ne plac poveştile, nu? Nu de alta, dar e frumos să evadăm din când în când din cotidian. Unora dintre noi le place şi muzica, mai ales când ea este combinată şi cu un alt mediu artistic. Altfel nu s-ar putea explica popularitatea musical-urilor. Sau a coloanelor sonore pentru filme. Sau a documentarelor despre muzicieni, ceea ce poate explica prezenţa lor la festivalurile de film, aprecierea lor critică sau existenţa lor în mediul online. Dacă eşti curios şi vrei să îţi extinzi orizonturile muzicale şi cultura generală, atunci îţi voi recomanda două documentare despre muzică de pe Netflix care îţi pot stârni curiozitatea. Unul pentru iniţiaţi, altul pentru începători.

  • What Happened, Miss Simone?

Ce abordează producţia?

Primul dintre cele două documentare despre muzică de pe Netflix vorbeşte despre viaţa legendarei cântăreţe de jazz şi activiste pentru drepturile afro-americanilor Nina Simone.

Totul este spus atât prin intermediul unor interviuri acordate de ea însăşi şi relatări ale apropiaţilor săi, cât şi prin prestaţii şi momente emblematice pentru parcursul carierei sale.

Merită să te uiţi la ea?

Da, de vreme ce atât viaţa ei artistică, cât şi cea personală sunt fascinante.

Ea a devenit unul dintre cele mai importante nume din muzică, deşi a fost victimă a rasismului. A ajuns să fie parte a mişcărilor civice din anii 1960, dar nu a fost chiar o adeptă a non-violenţei. A reuşit să rămână o figură importantă, în ciuda problemelor de sănătate mentală sau din viaţa privată.

27: Gone Too Soon

Subiectul documentarului

Ultimul dintre cele două documentare despre muzică de pe Netflix vorbeşte despre clubul 27. Adică despre un grup de muzicieni care, aţi ghicit, au murit la vârsta de 27 de ani.

Cele şase mari nume despre care se vorbesc în cele 70 de minute sunt:

  • Brian Jones, membru fondator al The Rolling Stones
  • Jimi Hendrix
  • Janis Joplin
  • Jim Morrison, solistul The Doors
  • Kurt Cobain, solistul Nirvana
  • Amy Winehouse

Are sens să te uiţi la un asemenea documentar?

Dacă doreşti să te familiarizezi cu subiectul morbid…da, de ce nu? Filmul îţi oferă suficient de multe informaţii încât să îţi facă un pic cunoştiinţă cu subiectul în sine. Sau să înţelegi ce ar mai putea avea în comun cei şase în afară de morţile lor timpurii.

Nu ţi-aş recomanda însă documentarul dacă ştii deja cu ce se mănâncă subiectul. Te-aş trimite, mai degrabă, la cărţi şi filme despre cei şase.

Voi la ce documentare despre muzică de pe Netflix v-aţi uita?

sursă foto: howlandechoes.com

Catalina Murea
Catalina Murea
Prefer să las scrisul să comunice în locul meu. În general nu îmi place să vorbesc despre mine, deoarece consider că interesele mele pot părea mult mai fascinante.
RELATED ARTICLES

Most Popular