Donează Sânge! Fii Erou!

0
322

Societatea Studenților în Medicină din București organizează în perioada 3 – 7 noiembrie 2014, campania “Donează Sânge! Fii Erou!” unul dintre cele mai mari evenimente de profil din țară.
Între orele 08:00 și 13:00, în Holul de Onoare al Facultății de Medicină – U.M.F. „Carol Davila”, Eroii Sanitari nr. 8, studenții din București au ocazia să ajute persoanele ce necesită transfuzii de sânge precum victimele accidentelor, cei ce sunt supusi unor operații dificile sau cei ce necesită tratamente împotriva cancerului, pentru a enumera doar o parte dintre beneficiarii acestui act umanitar.
Având în vedere contextul sanitar actual din România, unde doar 2 % din oameni donează, acest proiect reprezintă atât un semnal de alarmă, cât și un eveniment cu un puternic caracter de responsabilizare socială.
Sănătatea și siguranța donatorilor fiind considerate a fi de maximă prioritate, Institutul Național de Hematologie Transfuzională București „Prof. Dr. C.T. Nicolau” pune la dispoziție organizatorilor, cadre medicale cu pregătire în domeniu, ce vor respecta normele internaționale de igienă în timpul actului de donare. Ca măsură de siguranță pentru pacienții din spitalele ce vor beneficia de produsele prelevate, se vor efectua o serie de teste în laboratoare de specialitate pentru a exclude contaminarea sângelui donat. Donatorii vor fi informați în privat dacă analizele lor nu vor fi în parametrii normali.
Toate campaniile organizate până în present de SSMB au fost încununate de succes, numărul de donatori crescând ușor de la o ediție la alta, odată cu sprijinului oferit din partea sponsorilor și partenerilor media. În cadrul ultimei campanii, s-au adunat în doar o săptămână aproximativ 500 de donatori, ceea ce reprezintă peste 225 L de sânge care poate fi folosit în aproape 200 de intervenții medicale.