donald trump cere înarmarea profesorilor
Donald Trump cere înarmarea profesorilor pentru prevenirea viitoarelor accidente din școli.

Masacrul din Florida, în care mai multe persoane au fost împușcate mortal de către un elev al liceului, aduce noi semne de îngrijorare. Cum pot fi prevenite aceste atacuri, mai ales într-o școală? Președintele american a venit cu o soluție: înarmarea profesorilor.

Președintele american, Donald Trump cere înarmarea profesorilor, pentru a fi prevenite masacrele din școli. Acesta a organizat o întâlnire la Casa Albă cu cei care au supraviețuit masacrului din Florida și cu părinții elevilor decedați.

Tot el spune că „Dacă ar exista profesori care să fie adepții armelor de foc, un atac ar putea fi încheiat foarte repede.Profesorii în cauză ar primi o pregătire specială pentru a intra în posesia armelor.  „Evident, ea s-ar aplica doar acelor profesori care știu să mânuiască o armă”, spune tot Trump.

Președintele american a semnat un memorandum prin care cere să se elaboreze o reglementare, pentru a fi interzise dispozitivele care transformă armele semiautomate în arme automate.

Acesta a mai promis că va cere și modificarea legislației, privind achiziționarea armelor, plus obligația prezentării cazierului judiciar. De asemenea, vor fi luate în calcul și prezentarea actelor cu privire la sănătatea mintală.

Oamenii au fost revoltați cu privire la posesia armei pe care o avea un tânăr de 18 ani, dat fiind faptul că vârsta minimă pentru a cumpăra alcool este de 21 de ani.

„Vom acționa foarte puternic în ceea ce privește controalele amănunțite, cu accent asupra sănătății mintale. Nu o să rămână doar vorbe, așa cum a fost în trecut”, a mai declarat Donald Trump.

Multă lume a fost reticentă cu privire la propunerea președintelui de a înarma profesorii. Organizând un vot rapid la întâlnirea de la Casa Albă, jumătate dintre persoane au fost pro, iar celelalte contra.

Donald Trump cere înarmarea profesorilor, într-un procent de 20%.

 sursă info & foto: www.theguardian.com

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here