Marius-Manole-Don-Papilon-1Te-ai gandit vreodata ce s-ar putea face din lemn si ce s-a facut pana acum? Inafara de case, biserici, mobilier, sicirie, cufere, cutiii si cutiute, sculpturi, jucarii, instrumente muzicale si de scris, jardiniere, pardoseli, tencuieli, vesela sau bijuterii, care-ti vin in minte oarecum la prima strigare, s-a ajuns acum la biciclete, motociclete si scutere, tastatura de calculator si mouse sau chiar rame de ochelari. In absenta tehnologiei, in trecut, lemnul era intens folosit, fiind usor de prelucrat. Astazi industrializarea si aparitia materialele sintetice l-au inlocuit cu succes in multe privinte, dar, avand un aer premium, este in continuare preferat pentru eleganta si distinctie. Unele industrii il exploateaza in exces, altele il salveaza. Din respect pentru natura. Este si cazul de fata, care aduce in prim plan papionul din lemn, o noutate absoluta in peisajul vestimentar romanesc. Si pentru ca trebuia sa poarte un nume, i s-a spus Don Papillon. Acest brand valorifica la maxim, pana la ultimul centimetru patrat, lemnul de esenta nobila – provenit din paduri controlate din Africa, America si Asia – folosit în industria mobilei și a designului interior.

La drept vorbind, lemnul e de iubit. E peste tot, copaci, mobilier, pardoseli, antichitati, tencuieli decorative etc. E minunat in sine, dar si prin asociere cu el, obiectele capata un plus de distinctie, pentru ca e generos si emana eleganta. E bland si prietenos, se lasa prelucrat si permite impletirea cu alte materiale, rezultatul final putand fi de-a dreptul spectaculos. Toti cei care lucreaza cu el, se indragostesc de el.

„Inspirati de accesoriile vechi pe care si le confectionau singuri bunicii nostri si indragostiti iremediabil de lemn, ne-am gandit sa-l transformam intr-un papion care să arate al naibii de bine la gatul oricui. L-am creionat, l-am taiat, l-am slefuit si uleiat, asa cum am stiut mai bine, i-am legat un nod chic, l-am asortat la o camasa si am iesit cu el la o petrecere, la care am fost invitati. Si nu mica ne-a fost surpriza, cand am primit reactii dintre cele mai bune de la cei din jur. Dintr-o joaca, un strop de nebunie, mesteşug si ingeniozitate am ajuns sa cream o colectie de astfel de papioane. I-am spus Don Papillon si este o pledoarie pentru stil. Stilul desprins din natura: It’s in your nature to have style”, au declarat cei doi tineri antreprenori.

Fiecare papion inmagazineaza 10 ore de lucru manual, iar din echipa care le confectioneaza fac parte persoane cu dizabilitati, foarte devotate muncii lor, recunoscatoare că li s-a oferit sansa la o viata normala.

Perfect asortabile si purtabile de catre doamne sau domni, intr-un context sobru, casual sau chiar funny, accesoriile Don Papillon au un ambasador pe masura versatilitatii lor: marele actor Marius Manole. Cine le-ar fi putut reprezenta mai bine decat un artist care joaca in paralel in 22 de roluri – da, in atatea spectacole poate fi aplaudat la ora aceasta Marius Manole – cu altele trei in pregatire si care la cei 35 de ani ai sai si 13 ani de cariera a intruchipat nu mai putin de 53 de personaje.

Marius Manole e Don Papillon! Cu stilul sau nonsalant, el coboara papionul de pe piedestalul elegantei absolute, aducandu-l, cu farmec, in citadin.