luni, mai 16, 2022
Recrutare IQool
AcasăDocumentarul „Vasile” în Competiția Oficială a prestigiosului Festival de la Tampere/Finlanda
Array

Documentarul „Vasile” în Competiția Oficială a prestigiosului Festival de la Tampere/Finlanda

Documentarul românesc Vasile, regizat de finlandezul Sakari Suuronen și produs de atelierul de film Aristoteles Workshop, în Competiția Oficială a prestigiosului Festival de la Tampere/Finlanda

Filmul documentar Vasile, realizat la cea de-a 11-a ediție Aristoteles Workshop de echipa formată din regizorul și directorul de imagine finlandez Sakari Suuronen, editorul Ruxandra Pintilie și de Diana Rusu (imagine și traduceri), va fi prezentat vineri, 10 martie, în cadrul competiției naționale de scurtmetraje a celei de-a 47-a ediții a Festivalului de Film de la Tampere, unul dintre cele mai vechi festivaluri de film de scurtmetraj din nordul Europei. Vasile a fost selectat alături de alte 27 documentare de scurtmetraj și 8 de lungmetraj.

2

Vasile. Povestea

Timpul se scurge molcom într-un sat din Maramureș. Însă Vasile Onea, un țăran din sat, reușeste să capteze frumosul în orice lucru banal sau mărunt, ajutat de aparatul de fotografiat. De la construirea căpițelor de fân, până la câinii leneși ce se ascund de arșiță. Vasile și-a transformat căsuța modestă din sat într-un monument viu și grăitor al momentelor trecătoare. Cine însă îl va imortaliza și pe el, când toată energia lui este dedicată celorlalți?

Regizorul Sakari Suuronen este extrem de onorat pentru selecționarea filmului său în cadrul acestui festival de film. “Sper ca filmul să emoționeze publicul la fel de mult pe cât ne-a emoționat și pe noi, creatorii. Îmi doresc ca Tampere să deschidă calea unui parcurs festivalier lung, pentru ca spectatori din toată lumea să poată viziona filmul și să-l cunoască pe Vasile”.

unnamed

Despre Festivalul de Film de la Tampere, Finlanda

Festivalul de Film de la Tampere reunește anual peste 30.000 de cinefili, profesioniști și amatori, fiind clasat printre primele trei cele mai importante festivaluri de film de scurtmetraj și documentar din lume, selecția făcându-se din aproximativ 4.000 de filme înscrise. Competiția internațională de scurtmetraje este recunoscută în întreaga lume, drept urmare organizația poate propune filme pentru prestigioasele gale Oscar®, BAFTA și European Film Awards (EFA). Competiția națională reprezintă o rampă de lansare extrem de importantă pentru regizorii finlandezi.

mskl4

Aristoteles Workshop, ediția a XII-a (2017)

Ediția a 12-a a Aristoteles Workshop se va desfășura între 3 iulie și 5 august 2017 în satul Șiria din județul Arad. Timp de cinci săptămâni, sub îndrumarea unui grup de experți si tutori de renume mondial, un grup de 12 participanți trec prin toate etapele realizării unui film documentar, de la idee, la filmare, montaj și prezentarea produsului finit în fața unui juriu de profesioniști internaționali.

Program inițiat în parteneriat cu Canalul ARTE/France, anul trecut Aristoteles Workshop s-a desfășurat cu sprijinul Fundației Baia Mare 2021 – oraș candidat pentru titlul de Capitală Culturală Europeană 2021 – și al Centrului Național al Cinematografiei.

Apelul la înscrieri este acum deschis pe situl www. aworkshop.org.

Referinţe online:
Aristoteles Workshop pe Facebook
Aristoteles Workshop – site oficial

Andra Diaconescu
Despre mine? Sunt o fire sociabilă, amuzantă, proactivă și hotărâtă să evolueze prin orice viața îi scoate în cale. Mă găsesc într-o continuă căutare de experiențe noi, prietenii, distracție, oameni frumoși de la care să pot învăța și care să mă inspire prin puterea exemplului lor pentru ca, mai apoi, să pot face și eu același lucru pentru alți tineri dornici să se autodepășească.
RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Most Popular