duminică, februarie 25, 2024
Recrutare IQool
AcasăFun & culturăFilm și teatruDisney+: Tot ce trebuie să știi despre serviciul de streaming Disney

Disney+: Tot ce trebuie să știi despre serviciul de streaming Disney

Disney+ este un serviciu de streaming deținut de Walt Disney Company, care a apărut și în România. Cea mai mare parte a conținutului său este format din filme și seriale de televiziune produse de Walt Disney Studios și Walt Disney Television, precum și de alte branduri deținute de Disney, cum ar fi Pixar, Marvel, Star Wars și National Geographic.

Disney+ anunță într-un comunicat remis presei peste 700 de filme și 900 de seriale de portofoliu, plus alte 150 de titluri originale.

Ce poți viziona pe Disney+?

Platforma găzduiește în prezent sute de filme și seriale de televiziune legate de Disney. Aici pot fi găsite desene animate clasice, cum ar fi Albă ca Zăpada și cei șapte pitici sau Pinocchio. De asemenea sunt prezente și desenele și seriale Disney Channel moderne, cum ar fi Descendants, Camp Rock, inclusiv Capcana părinților și Old Yeller, ciudățenii uitate precum Fuzzbucket, o colecție uriașă de desene animate Marvel din anii ’90, aproape fiecare film Star Wars, filme Pixar și multe, multe altele.

disney+
sursă foto: digitaltrends.com

Filmele de pe Disney+ pot fi vizionate în format HD, Ultra-HD, HDR şi IMAX Enchanced, 4K UHD, Dolby Vision şi Dolby Atmos pe dispozitivele compatibile, fără costuri suplimentare. De asemenea, dacă încheiați un abonament veți primi posibilitatea de a face streaming pe 4 dispozitive simultan, iar fiecare cont permite crearea a până la 7 profiluri diferite.

Gadget.ro menționează că O altă veste importantă este legată de taxa aplicată operatorilor de streaming din România. Fondul Cinematografic din România are nevoie de mai mulți bani în contextul în care pandemia COVID-19 a făcut ravagii în bugetul său. Pentru cei care nu știu, Fondul Cinematografic este administrat de către Centrul Național al Cinematografiei (CNC) şi ajută la finanțarea producției naționale de filme.

Pentru a ajuta Fondul Cinematografic guvernul a propus o taxă de 4% din veniturile obținute pe teritoriul României din abonamente și tranzacții unice tuturor operatorilor de servicii de streaming. Aici putem include nume importante precum Netflix, HBO, Disney Plus sau Amazon Prime.

Legea a fost adoptată în Parlamentul României și se va aplica după publicarea sa în Monitorul Oficial. Foarte probabil această taxă va fi suportată tot de către consumatorul final prin mărirea prețului la abonament.”

Sursă informații: digitaltrends.com, hotnews.ro, gadget.ro, mobilissimo.ro.

Citește și: Reportaj: 3 zile la SAGA Festival

RELATED ARTICLES

Most Popular