Dinner in the Sky

  0
  665
   slide_124744_41401Dinner in the Sky se întoarce în România, de această dată deasupra Centrului Vechi din Bucureşti.

  Chiar dacă n-aţi auzit niciodată de conceptul Dinner in the sky, nu e prea greu să vă daţi seama imediat ce înseamnă – a lua masa sus, în cer. Dinner in the sky e un concept inovativ (la origine belgian) de restaurant: te aşezi la masă, îţi pui centura de siguranta şi…te mai opreşti undeva sus, la zeci de metri distanţă. Există în aproape 30 de ţări şi în această toamnă vine şi în Bucureşti.

  De-a lungul timpului, în România au mai fost organizate două astfel de „mese în cer”: una la Mogoşoaia şi una la Mamaia.

  Masa este suspendată la maximum 50 de metri deasupra pământului, iar capacitatea maximă este de 22 de persoane pe sesiune, iar timpul petrecut în aer va fi, în funcţie de momentul zilei, între 25 minute şi o oră.

  În mijloc se află bucătarul-şef, chelnerul şi un entertainer – de regulă, artist de profesie care are menirea să asigure buna-dispoziţie a celor aflaţi la înălţime.

  Dinner in the Sky din Bucureşti va avea loc în spatele Hanului lui Manuc, pe 8 septembrie. Pentru un dejun la înălţime, în adevăratul sens al cuvântului, masa propriu-zisă este suspendată de macara la înălţimea unui bloc cu 15 etaje, iar mesenii stau pe nişte scaune speciale fiind prinşi în centuri cu fixare în şase puncte.

  Câteva date tehnice: 

  – masa are dimensiunile de 9 x 5 m şi cântăreşte 5 tone;

  – pot fi servite simultan 22 de persoane;

  – scaunele se pot roti la 180 de grade, astfel încât mesenii să poată admira fără restricţii priveliştea;

  – macaraua cântăreşte între 90 şi 160 de tone;

  – spaţiul la sol necesar pentru montarea şi funcţionarea întregului arsenal este de 35 x 15 m (este delimitat, în perimetru având acces doar clienţii şi persoanele autorizate);

  – înălţimea maximă la care poate fi ridicată masa: 50 m;  terenul pe care se amplasează macaraua măsoară minim 500 metri pătraţi.

  Detalii suplimentare despre preţuri şi program găsiţi aici sau pe site-ul oficial.