Paranormal – la auzul acestui cuvânt, oamenii se împart în două categorii: cei care sunt fascinați, avizi de aprofundarea subiectului și cei cărora le produce o teamă ce le inhiba curiozitatea. În mod incontestabil, însă, de-a lungul timpului au existat nenumărate dovezi – de la fotografii, la înregistrați audio sau video – care au surprins existența a mai mult decât putem percepe la o privire superficială.

Faptul că tehnologia este la un nivel atât de avansat a permis apariția diverselor fotografii trucate cu entități. Cu toate acestea, există unele fotografii a căror veridicitate nu poate fi contestată. Cea mai bună dintre acestea ar putea fi fantoma de la ferma Tewin Bury din Herthfordshire, Marea Britanie. Conform site-ului Descoperă.ro, fotografia a fost realizată la începutul lui noiembrie 2008 de Neil Sandbach, un designer care venise aici pentru a amenaja și pregăti domeniul pentru o nuntă.

02-ferma-tewin-bury

Sandbach a observat o ciudată figură translucidă când a descărcat cardul aparatului foto digital pe laptop, însă deși a fost intrigat, întrucât se afla singur la fermă când a realizat fotografia, nu a spus nimănui nimic despre această poveste. Apoi, cu doar câteva zile înainte de nuntă, cuplul care urma să se căsătorească, fără a ști de bizară poză, l-a întrebat pe designer dacă în timpul amenajărilor nu observase nimic suspect la fermă, insistând că ei au văzut în numeroase ocazii spectrul unui băiețel îmbrăcat în haine de noapte. Cel care apărea în fotografia lui Sandbach.

01-ferma-tewin-bury1

În decembrie 2008, o fotografie a făcut inconjurul… României. Ea a fost realizată în hotelul Decebal din Băile Herculane. Clădirea este veche de 150 de ani și se presupune, conform localnicilor, că ar ascunde numeroase comori dacice și romane. Ulterior, hotelul a intrat în renovare și diverse personae au încercat să găsească presupusele comori. Fantoma din fotografie – care, după unii, ar fi a unui preot dac – a apărut pentru a proteja comoara și a alunga jefuitorii.

03-hotelul-decebal

Castelul Oxford din Marea Britanie a fost ridicat în anul 1071 și de atunci au apărut numeroase relatări despre activitățile paranormale care au avut loc aici. ,,Un caz celebru este cel al criminalei Mary Blandy, care a fost spânzurată în castel în 1752, iar de atunci fantomă ei este o prezență constantă a domeniului. În 1970, un grup de pușcăriași, care erau închiși în beciurile castelului, s-au plâns că nu pot dormi și că sunt îngroziți de fenomenele de poltergeist care au loc aici; acestea încetând numai după ce un grup de preoți a ținut o slujbă de exorcizare. Nu în ultimul rând, câțiva membri ai echipei de filmare a peliculei The Italian Job, care s-a filmat și aici, au auzit sunete ciudate și țipete dinspre beciurile castelului, încuiate de decenii. Pentru a pune capăt tuturor acestor speculații, custozii castelului au organizat Oxford Castle Unlocked, un eveniment în cadrul căruia au invitat vânători de fantome aleși pe sprânceana, sceptici și observatori cărora le-au dat acces liber peste tot și i-au provocat să descopere un fenomen paranormal. Nimeni nu s-a întors cu nimic remarcabil, cu excepția profesorului Keiron Brown, care a realizat în cripta fotografia de mai jos”, relatează Descoperă.ro.

05-cripta

E imposibil sa nu afirmi ca aceste poze nu incită curiozitatea, fie ca esti printre cei ce cred în astfel de fenomene sau nu. Întrebarea ,,e mai mult decât vedem?” rămâne neclintită în noi, amintindu-ne că poate nu suntem singuri nici măcar atunci când credem cu tot dinadinsul asta.

Sursă: www.descopera.ro

Sursă fotografii: www.descopera.ro