Din lume: 10 locuri abandonate care te lasa fara grai

0
2116

Dintr-un motiv sau altul, pozele de genul acesta degajă o atracție aparte. Dacă te întreabă cineva ce găsești special la ele, nu o să știi să răspunzi. Pur și simplu ai să spui: îmi plac fără să îmi dau seama de ce. Sunt impresionante, te fac curios, vrei să afli povestea din spatele pozei, te întrebi cum pot să existe asemenea locuri neștiute, uitate de lume. Au o tentă înfricoșătoare și poate că de aceea ne atrag ca pe un magnet. Este ca atunci când nu vrei să te uiți la un film de groază, și totuși ai un ochi deschis. Trebuie să știi ce se întâmplă. Același efect îl au pozele acestea. Ți se ridică părul de pe mână, parcă te și vezi acolo, singur, în mijlocul nimicului, fără să mai poți ieși din starea aceea de stană de piatră. Te cuprinde o frică, și în același timp un sentiment de ușurare că nu ești acolo. Jake Heppner ne-a oferit o mostră din ce înseamnă toate aceste lucruri, și tocmai din acest motiv m-am decis să vă prezint câteva poze.

poza 1

1. Pripyat, Ukraine. Pripyat este un oraș cu aproape 50 000 de locuitori, care a fost în întregime abandonat în perioada dezastrului nuclear de la Cernobâl, în 1986. Din cauza radiațiilor, a fost lăsat neatins de la incident, și va rămâne așa multe sute de ani de acum încolo. Natura este cea care conduce orașul, peisajul începând să semene tot mai mult cu unul apocaliptic.

poza 2

2. Six Flags Jazzland. New Orleans, Louisiana. Nimic nu stă în cale Uraganului Katrina. Chiar și parcul Six Flags a fost distrus în mare parte, iar după acest dezastru nimeni nu a mai pus un picior acolo. Multe carusele însă sunt în picioare și în ziua de azi, ceea ce demonstrează cât de bine au fost construite. Sunt companii care vor să reconstruiască parcul, însă până atunci, va rămâne cadrul perfect pentru un film horror.

poza 3

3. Wreck of the SS America – Fuerteventura, Canary Islands. Acest vapor imens și impunător, a servit Statele Unite timp de 54 de ani. Din cauza avariilor nu a mai putut fi trimis în misiuni, dar toată lumea i-a spus: Mission Accomplished!

poza 4

4. Underwater City – Shicheng, China. Orașul a fost sub apă timp de 53 de ani de când râul Xin a inundat toată zona. Orașul a fost descoperit acum 1 300 de ani.

poza 5

5. Military Hospital – Beelitz, Germany. Un spital bântuit de istorie. Beelitz este spitalul unde Adolf Hitler și Honecker își tratau rănile, și erau păstrate proviziile pentru Primul Război Mondial. Acest complex uriaș este acum abandonat, învăluit în mister, așteptând să vadă ce mai are pregătit soarta pentru el.

poza 6

6. El Hotel del Salto – Colombia. Hotelul a fost construit în 1928, în special pentru turiștii bogați care doreau să viziteze Tequendama Falls. Apa a fost contaminată, iar turiștii au pierdut cu timpul interesul pentru acest loc, ceea ce a condus la abandonarea lui completă.

poza7

7. Farmhouse – Seneca Lake, New York. Această fermă părăsită din statul New York, este ca un cimitir al mașinilor vintage. Au rămas doar niște umbre ale mașinilor care au fost odinioară.

poza 8

8. Eilean Donan – Loch Duich, Scotland. Este una din cele mai reprezentative imagini alea Scoției, fiind recunoscută pentru frumusețea ei în întreaga lume. Insula a fost abandonată încă din 1911, când a fost renovată de un fost ofițer de armată.

poza 9

9. Chateau Miranda – Celles, Belgium. Inițial, castelul a fost construit de aristrocrați francezi care fugeau de revoluție. Înainte, dar și după cel de-al doilea Război Mondial, acest castel a fost folosit ca un orfelinat. A fost abandonat în 1980, familia refuzând să lase autoritățile să îl îngrijească. Din cauza trecutului său, acest castel bântuit este locul preferat al vânătorilor de fantome.

poza 10

10. Michigan Central Station – Detroit, Michigan. Construită între 1912 și 1913, Stația Centrală servea la transportarea pasagerilor și a fost cea mai înaltă stație de tren din lume. Odată cu închiderea ei în 1988, aceasta a fost distrusă, iar orice plan pentru a o restaura a eșuat.

O mică parte din istorie tocmai am parcurs-o. Sper ca aceste poze să vă fi trezit apetitul pentru cunoaștere și dorința de a explora locuri inedite, care ascund lucruri fascinante.

Redactor: Roxana Ursu

Sursă: distractify.com