duminică, februarie 25, 2024
Recrutare IQool
AcasăLifeStyleDin acest an, UNATC oferă gratuit biciclete studenților săi

Din acest an, UNATC oferă gratuit biciclete studenților săi

 
Universitatea Națională de Artă Teatrală și Cinematografică „I.L. Caragiale” din București a cumpărat la finalul anului trecut 60 de biciclete pentru studenții săi. Acest prim lot va fi direcționat zilele acestea către studenții din anul I și al II-lea, de la programul de Licență, și celor din anul I, de la programul de Masterat, prioritate având cei care locuiesc la cămin, au bursă socială și nu dețin mașină personală. Bicicletele vor putea fi folosite pe durata studiilor, indiferent de tipul de program.
UNATC pe biciclete- 60 de biciclete

Achiziția face parte din campania „UNATC pe Bicicletă”, inițiată în primăvara anului trecut, care își propune să contribuie la educarea tinerei generații în relația cu mediul înconjurător.

„Educația artistică în cadrul academic nu se poate departaja de responsabilitatea socială și implicarea în problemele comunității. Pentru un București mai puțin poluat, mai curat, mai civilizat, contează enorm orice efort de conștientizare a importanței folosirii transportului alternativ față de mediul înconjurător”, a declarat Rectorul UNATC, prof.univ.dr. Liviu Lucaci, posesor și utilizator de bicicletă, cel cu care a debutat campania.

Campania, având hashtagul #unatcpebicicleta, a fost prezentă pe canalele de comunicare ale instituției, a reunit numeroși studenți și profesori, dar și alumni UNATC.

Componentei de educație verde și de responsabilizare a tinerilor studenți, UNATC i-a adăugat și niște ținte foarte pragmatice: amenajarea în curtea universității a unor parcări dedicate transportului alternativ și, printr-un parteneriat public-privat, achiziționarea de biciclete care vor putea fi folosite gratuit de către membrii comunității UNATC, studenți, profesori și personal administrativ. Parcarea modernă a fost realizată în primăvara anului trecut, iar la finalul lunii decembrie a fost făcut pasul cel mare al achiziției primului lot de biciclete, cu sprijinul Pegas. A fost ales un model de oraș, ușor de transportat, fiind cumpărate 30 de bucăți pentru studente și 30 pentru studenți.

Campania „UNATC pe biciclete”
Campania „UNATC pe biciclete”

 

RELATED ARTICLES

Most Popular