Re-Generare Digitală pentru Artele Performative

0
37
Digitală

Centrul de Teatru Educațional Replika în parteneriat cu UNATC – CINETic, Strongbytes și Codecamp dă startul înscrierilor pentru
LABORATORUL DE RE-GENERARE DIGITALĂ PENTRU ARTELE PERFORMATIVE în perioada 17 mai-11 iunie 2021.

Laboratorul își propune să pună bazele unei colaborări de lungă durată între artiști și specialiști din aria noilor tehnologii pentru a dezvolta împreună soluții digitale care să sprijine producția și difuzarea produselor artistice performative.

Atelierul dispune de 20 de locuri pentru studenți, absolvenți și tineri profesioniști din domeniul artelor spectacolului și film, indiferent de specializare, și 10 locuri pentru specialiști în dezvoltarea de software și noi tehnologii. Rezultatele selecției se vor afișa pe 21 iunie.

Participanții vor lua parte la un proces de învățare și creație, întâlniri cu specialiști, prezentări de proiecte, experimentarea tehnologiilor disponibile la UNATC – Centrul CINETic și dezvoltarea unor produse originale, cu sprijinul organizatorilor.

Activitățile vor fi coordonate de Radu Apostol (regizor de teatru, conf. univ. dr. Departamentul de Regie Teatru, UNATC, cofondator Centrul Replika) și Florin Cardasim (inginer software, trainer, fondator Codecamp.ro si Strongbytes.ai) și se vor desfășura pe parcursul lunii iulie la sediul CINETic, în București și online, urmând ca în perioada august-septembrie grupele să lucreze individual la finalizarea proiectelor. În perioada de lucru individual participanții vor beneficia de mentorat din partea unor specialiști, în funcție de specificul fiecărui proiect.

Se va lucra în două grupe; este necesară prezența fizică în București în perioadele 9-11 iulie (Grupa 1) și 16-18 iulie (Grupa 2), 30-31 iulie (ambele grupe) și 15-17 octombrie (ambele grupe).
Participanților din țară li se va deconta transportul și vor avea asigurată cazarea și masa pe durata atelierelor.

Pentru înscriere sunt necesare următoarele materiale:

– Scurtă biografie (maximum 20 de rânduri)
– Motivație de participare – interese specifice, exemple de creații/aplicații/artiști pe care îi urmărești (opțional – maximum 20 de rânduri)
– O idee de aplicație digitală pentru unul din cele trei spectacole produse de Centrul de Teatru Educațional Replika, la alegere („Limite”, de Mihaela Michailov și Radu Apostol, „Toată liniștea din lume”, de Mihaela Michailov și Radu Apostol, „Gen, Roz”, de Mihaela Michailov) -maximum 30 de rânduri. Aplicația propusă trebuie să răspundă la întrebarea „Cum putem transpune universul unui spectacol de teatru în mediul digital?” și să aibă scopul de a stârni interesul potențialilor spectatori și/sau de a continua relația cu spectacolul după ce l-au vizionat.