miercuri, mai 18, 2022
Recrutare IQool
AcasăDespre tineDiete-minune. Mit sau realitate? Rețeta perfectă pentru distrugerea sănătății

Diete-minune. Mit sau realitate? Rețeta perfectă pentru distrugerea sănătății

Diete și alimente care ne promit o siluetă de vis fără efort și fără griji.

Întrebarea care este pe buzele tuturor este dacă acestea funcționează sau nu. „Slăbește 10 kg într-o săptămână”, „Bea acest ceai zi de zi și vei slăbi instantaneu”, „Shake-ul care topește grăsimile”. Cred că fiecare dintre noi s-a lovit măcar o dată în viață de una dintre frazele de mai sus, fraze ce descriau diete, pastile de slăbit și alte „făcătoare de minuni”.

Ne este promis un leac minune împotriva kilogramelor în plus, o scurtătură care ne va duce în punctul în care ne dorim să fim: slabi, tonifiați, „fit”. Din experiența personală, vă spun că am căzut în plasa acestor diete-minune de multe ori. Rezultatul? Imunitate scăzută, lipsă de energie și sănătate la pământ.

Obișnuiam să mă înfometez și să mă rezum la un măr pe zi din teama de a nu ma îngrășa. Bineînțeles că rezistam așa maxim o săptămână, iar apoi mâncam îngrozitor de mult, fără să mă mai pot controla. Mă îngrășam la loc, de cele mai multe ori și cu un surplus de câteva kilograme față de greutatea inițială. Funcționau deci aceste diete?

Corpul uman nu poate rezista cu un măr pe zi sau cu orice alte diete-minune care promit rezultate extraordinare. Totul e manipulare. Cei din spatele acestor diete, acestor produse care „ne ajută să slăbim”, ne cunosc atât de bine slăbiciunile și nesiguranța pe care ne-o provoacă kilogramele în plus, încât ne dau exact ceea ce credem că ne dorim. Fac profit de pe urma nesiguranței și lipsei noastre de încredere. Știu unde ne doare cel mai tare și lovesc exact în acel punct.

Noi, sătui și dornici să încercăm orice variantă, cumpărăm, consumăm fără să ne punem vreodată întrebarea „Oare produsul ăsta e benefic pentru sănătatea mea?”.

Într-un ritm alert și cu o viață personală și profesională destul de aglomerată, dorim mereu varianta cea mai scurtă și cea mai simplă. Ne mințim singuri, în mod conștient. Kilogramele în plus nu s-au acumulat într-o săptămână. Nu. Ele sunt rezultatul unui stil de viață nesănătos, unui proces „condimentat” cu alegeri mai puțin fericite. Nu devenim supraponderali peste noapte.

În același mod, nu putem nici să slăbim peste noapte. Slăbitul sănătos este un proces îndelungat presărat cu alegeri culinare potrivite, cu un ritm de viață alert, cu destule ore dormite pe noapte. Orice dietă, orice regim sau produs care ne promite pierderea în greutate ad-hoc este un mit.

După ani la rând de înfometare și de chin emoțional, am ajuns la concluzia că sănătatea mea lăsă de dorit și că nu mă mai bucuram de lucrurile mici ale vieții. Mă gândeam zi și noapte la mâncare. Mă simțeam vinovată dacă nu respectam dieta. Mâncam insuficient, făceam antrenamente grele pe care nu puteam să le duc la capăt din cauza nealimentării corespunzătoare. Bineînțeles, nimic bun nu s-a întâmplat cu sănătatea sau cu silueta mea.

După ce am trecut peste această perioadă și după ce mi-am dat seama că aceste diete-minune nu funcționează, încerc să vă dau un sfat, sper eu relevant.

Oricât de negru ar părea totul, oricât de mult v-ați dori să slăbiți, dietele-minute nu reprezintă și nu vor reprezenta niciodată soluția. Făceți-vă un favor și da-ți-vă timp. Luați totul cu calm. Faceți schimbări mici, dar de efect, pe care să le implementați în rutina de zi cu zi. Schimbați obiceiurile nesănătoase cu obiceiuri noi, sănătoase, durabile, care să rămână cu voi tot restul vieții. Așa se slăbește!

diete

Surse foto: www.slabsaugras.ro, www.megankerkhoff.wordpress.com, www.dicaspaisefilhos.com.br

Denisa Georgiana
Încă de când eram copil, am iubit arta de a scrie. Mă simțeam întotdeauna eu însămi atunci când făceam compuneri, atunci când scriam povești . Sunt pasionată de psihologie, de fotbal și de publicitate. Îmi plac oamenii simpli, cu lecții de viață valoroase din care pot învăța. Ador să-i ascult pe cei din jurul meu și să le interpretez poveștile în articolele mele. Prin decizia de a mă alătura redacției Iqool, am făcut primul pas spre a-mi urma visul, acela de a scrie cu pasiune pentru o revistă. Citatul meu preferat este: " Sometimes good things fall apart so better things can fall together " (Marilyn Monroe)
RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Most Popular