Dianei 4, spaţiul alternativ, aflat firesc pe strada Dianei, nr. 4, este un mix de locuri într-unul singur: bar, gastropub, club, terasă, cramă, centru cultural.

Casa din Dianei numărul 4 are o istorie complicată, istorie care a lăsat urme. Aceasta i-a aparţinut în perioada interbelică domnului Eugen Fenster, despre care nu se ştiu foarte multe lucruri. În 1950 a fost naţionalizată şi a funcţionat în perioada comunistă ca locaţie a Direcţiei de Informaţii Externe. După 1990, aceasta a rămas în proprietatea statului, în folosinţa instituţiei succesoare a D.I.E. Moştenitoarea lui Eugen Fenster a recuperat casa în 2007, an din care nu a mai fost locuită şi a fost vândută unei persoane private.

În succesiunea capitalism interbelic-comunism-capitalism postcomunist a apărut Dianei 4. Casa era deja nelocuită de mulţi ani şi în stare de evidentă degradare. S-a păstrat tot ce se putea păstra din casa veche, i s-au descoperit secretele şi imperfecţiunile şi a rezultat un design minimal care naşte curiozitate şi familiaritate.

Între timp a devenit un loc de întâlnire, dezbatere, creaţie şi implicare. Aici se organizează zeci de evenimente cu atitudine – concerte live, DJ sets, proiecţii de filme, târguri şi spectacole, conferinţe şi work-shop-uri, se nasc poveşti şi proiecte din care Dianei 4 face parte ca spaţiu, dar mai ales ca personaj.

Dianei 4 e deschis în fiecare zi, începând cu ora 10. Astfel că ziua poate începe cu o cafea pe terasă, vara sau lângă sobă iarnă, poate continua cu meniul de mic dejun, prânz sau cină, dar, ȋn weekend, mai ales cu meniul de brunch, deja transformat ȋn tradiție. Dintre tradiţiile Dianei 4 se impune si gulaşul pregătit în sezonul rece, în fiecare sâmbătă şi duminică după reţeta originală moştenită de la dedimama (străbunica).

Meniul eclectic are grijă de gusturile celor doritori de carne, dar şi vegetarienilor, cu o selecţie de preparate gătite proaspăt, în bucătăria proprie din ingrediente cât mai naturale. Dianei 4 este un activ susţinător al bucătăriei sănătoase, bazate pe ingrediente naturale, astfel că aprovizionarea este privită cu mare responsabilitate: ouă certificate bio, brânză şi mezeluri de la mici producători autorizaţi, legume şi fructe de la mici producători din Piaţa Obor sau din localităţile învecinate Bucureştiului, carne de pui şi curcan crescut natural fără hormoni, pâine de casă frământată şi coaptă zilnic din făină integrală de grâu şi secară, plus seminţe de susan.

Vara, pe terasa înconjurată de spaţiile verzi mereu în schimbare, cu pisica plimbându-se printre mese, clienţii  descoperă cocktailurile, selecţia de vinuri celebre şi cele peste 20 specialităţi de bere, toate acestea pe lângă meniul de băuturi deja obişnuit.

Atmosfera nostalgico-urbană, pereţii pe jumătate cojiţi sau pe jumătate reparaţi, mobilierul şi lămpile vechi, chelnerii prietenoşi, familia de pisici, suportul pentru biciclete, demisolul amenajat ca un spaţiu destinat vernisajelor de foto şi pictură, dezbaterilor şi conferinţelor, pe toate le reţii şi te fac să revii. Mereu e ceva care te va surprinde, mereu este o schimbare. Serile animate se continuă cu nopţi de party, concerte live, vizionări de filme sau meciuri, toate alături de prieteni.

brunch 1 dianei 4 Ella gulyasleves dianei 4 french onion soup dianei 4 guest chef pasta 1 dianei 4 guest chef pasta 2 dianei 4 Hot Apple Cider lustre dianei 4 Marsala Chai Latte parfait dianei 4 roze spritz dianei 4 shakshuka dianei 4 vestibul dianei 4De la încăperile multifuncţionale, la meniul internaţional şi evenimentele care acoperă atât de multe zone şi interese, toate sunt construite pentru  că Dianei 4 să fie, în primul rând, un spaţiu social şi cultural, apoi o terasă/bar. Fiecare om care a trecut pragul Dianei 4 îşi lasă amprenta asupra personalităţii locului, devine o parte din poveste.