Despre Pasiune- Engagement- Performanță sau INTERNATIONAL HRM SCHOOL 2020, o învățare experiențială cu participarea a 15 țări de pe glob

0
810
HRM

Facultatea de Economie și de Administrare a Afacerilor din cadrul Universității de Vest din Timișoara a organizat în perioada 16-20 Noiembrie 2020 proiectul internațional în domeniul Managementului Resurselor Umane FEAA UVT IHRM SCHOOL 2020 , un program intensiv cu o abordare holistică ce implică un proces de transformare a informaţiilor în cunoştinţe într-un alt mod de învăţare decât cel întâlnit în România.

În cadrul acestui proiect cu latură de cercetare aplicativă, participantii descoperă că învăţarea nu este doar ceea ce un educabil ştie ci şi ceea ce un educabil poate face cu ceea ce ştie. 

Ediția din 2020 a reunit studenți, masteranzi, proaspeți absolvenți sau tineri care studiază Managementul resurselor umane din 15 tari de pe tot globul.

Pe parcursul a 5 zile, tinerii au avut parte de un program intensiv având ocazia să participe la Academic Talks cu profesori universitari și speakeri din USA, UK, JAPONIA, NOUA ZEELANDA, AUSTRIA, SPANIA, training-uri cu HR experți de la importante companii multinaționale, sesiuni de coaching, workshop-uri de well-being.   

HR managerii, trainerii exceptionali de la companiile partenere au provocat participanții să găsească răspunsuri smart  la teme de actualitate precum: Redesigning L&D – Virtual Setting & Methods to Attract Different Generations- compania ATOS IT SOLUTIONS & SERVICES, Trainer ODALEEA IACOB, Redesign of Employee Benefits – Current Challenges and Intergenerational Perspective- compania CONTINENTAL AUTOMOTIVE ROMANIA, Trainer: ALEKSANDRA TALPOS, Personnel Retention and Succession Planning  – compania  DECATHLON PRODUCTION, Trainer: OANA CAZACUTU, Adapt the evaluation process and KPI (Key Performance Indicators) of the employees in a remote working environment or work from anywherecompania KPMG, Trainer: ALINA NEGOITA, Redesign job advertisements customized for young generation- compania PROFI, Trainer: Director of Strategy PAUL CARAMIDARIU, Recruitment on pandemic times- compania SODEXO, Traineri: VIOLETA PAVEL, SORINA SERGHIE, Choose one or more of the Five Habits – Being Respectful, Being Responsive, Always Communicating, Demonstrating Stewardship, Building Trust and come up with a plan on how to empower and enable leaders in the organization to live out these habits in the most practical way and to model them for their teams. Leaders who live the relevant habits become role models for teams to embrace change- compania WIPRO, Trainer: LAURA IACOB, Future Proof Competency Management- compania VITESCO TECHNOLOGIES, Traineri: PHILIPP TRUBJANSKY, CARMEN LOCHER.

În cadrul proiectului, participantii au descoperit insight-uri valoroase despre trendurile și inovațiile de pe piața muncii, ce competențe și ce joburi vor fi cerute în viitor, tot programul fiind conceput pentru a ajuta la procesul de învățare și dezvoltare a tinerilor participanți. Derulat exclusiv în mediul online, design-ul programului a facilitat lucrul în echipe virtuale, o excelentă  interacțiune la nivel internațional cu trainerii, experții în coaching, oferind participanților numeroase ocazii să își pună în practică creativitatea, ideile în soluționarea challenge-ului primit de la companiile partenere și să participe la conferințe inspiraționale pe teme precum:  The Journey to Entrepreneurial Leadership,  Crises: The True Test of Leadership, Introduction to Japanese HR Management, HRM: A New Zealand Perspective,  The Power of Context and Style – A Cautionary Tale of Kings, Social Connecting in Times of Physical Distance și Personal Branding.

Aceste challenge-uri i-au menținut activi și dedicati pe participanți, aceștia trebuind, în echipe virtuale, să găsească cele mai bune soluții în doar 4 zile. Au fost echipe cu participanți din USA, UK, SERBIA, KENYA, MALAEZIA, ROMÂNIA, GRECIA care, în pofida fusului orar extrem de diferit, trebuiau să lucreze în sesiuni live și… au reușit!

Unicitatea acestui proiect însă nu e dată doar de design-ul conceptului, ci de faptul că a fost implementat  exclusiv cu studenți! 

Aflați în anul 3 la forma de licență sau în anii 1 și 2 de master la programul MANAGEMENTUL RESURSELOR UMANE din cadrul FEAA UVT , acești tineri, ce au dovedit un extraordinar potențial ca organizatori de evenimente la  nivel internațional,  au impresionat delegațiile din întreaga lume prin rigurozitatea, responsabilitatea și capacitatea rapidă de a lua decizii în situații limită. 

‘’Diamant Team’’ cum a fost apreciată echipa de organizare de către managerul proiectului internațional Conf. Univ. Dr. Denisa Abrudan, inițiatorul și dezvoltătorul acestui program excepțional în domeniul Managementului Resurselor Umane a avut în componența sa pe: Andrei Nistorescu, Andrei Perți, Andreea Bălăsan, Vanessa Dicso, Cătălin Stan, Bianca Mirea, Florina Todor, Cristiana Pop, Andreia Gugeanu, Iulia Rădac, Anastasia Protopopescu,  Alexandra Mariș, Amalia Magdaș, Paula Blaj, Diana Zencenco, Camelia Frâncu, Răzvan Bodac, Robert Cucală, Oana Onigă și Alexandru Meca- IT Managerul Proiectului Internațional IHRM SCHOOL 2020.  Fiecare membru al echipei și-a câștigat respectul și admirația delegațiilor participante prin totala asumare de rol în cadrul proiectului. 

Delegațiile din USA, UK, SERBIA, MALAEZIA și nu doar acestea  au oferit un feedback laudativ, precizand ca  acest program în domeniul HRM a fost  unul dintre cele mai bune la nivel internațional la care au participat. 

Pasiunea, dedicarea, bucuria de a lucra împreuna într-un context multicultural au fost ingredientele ce au dus la succesul proiectului FEAA UVT IHRM SCHOOL 2020. Tocmai pentru această implicare și dedicare peste așteptări, companii precum FORNETTI, GLOVO și SODEXO au oferit tuturor celor ce au contribuit la acest VIRTUAL GLOBAL IHRM SCHOOL 2020 premii inedite. 

A fost precum la OLYMPIC GAMES -150 de participanți din mediu academic și corporativ internațional, 15 țări de pe tot globul,  8 companii partenere educațional, 5 zile de lucru în echipe virtuale.

TOATĂ LUMEA ÎMPREUNĂ. ACEEAȘI PASIUNE: MUNCA CU OAMENII. 

Am învățat poate mai mult decat oricând că atunci când RESPECTUL, TOLERANȚA și SPIRITUL DE ECHIPĂ există, PERFORMANȚA devine  NORMALITATE.

Testimoniale:

Ademola Adetula, USA, Utah State University

Î: De ce să participi?

Să creez conexiuni atât cu studenți, cât și cu profesioniști internaționali.

Î: Cum a fost experiența ta în cadrul FEAA UVT IHRM SCHOOL 2020?

A fost o experiență globală excepțională în online! De neuitat!!!

Ivana Kovačević, Serbia, University of Belgrade

Î: De ce să participi?

Anul trecut, când am participat, am avut o excelentă experiență cu studenții și profesorii din 12 țări participante.

Î: Cum a fost experiența ta în cadrul FEAA UVT IHRM SCHOOL 2020?

Anul acesta am trăit din nou o experiență minunată cu și mai mulți participanți, în comparație cu anul trecut. 15 țări de pe tot globul și multe companii. A fost extraordinar să observăm cum sunt create și dezvoltate ideile participanților, ca soluții la challenge-urile companiilor.

Eduard Schellenberg, Switzerland, University of Applied Sciences in Business Administration Zurich

Î: De ce să participi?

Subiectele de discuție foarte interesante de interes internațional.

Î: Cum a fost experiența ta în cadrul FEAA UVT IHRM SCHOOL 2020?

Grozavă!

Rita Rodrigues, UK, Coventry University London

Î: De ce să participi?

Este o oportunitate în a întâlni noi oameni și în a  avea parte de noi provocări. De asemenea, este o șansă de a înțelege mai multe aspecte privind Managementul Resurselor Umane.

Î: Cum a fost experiența ta în cadrul FEAA UVT IHRM SCHOOL 2020?

Grozavă, am fost membra unei echipe incredibile și am avut șansa să învăț foarte multe lucruri, atât în cadrul sesiunilor de training, cât și la Academic Talks.

Hailey Harris, USA, Utah State University

Î: De ce să participi?

Sunt încântată să am ocazia să lucrez alături de studenți internaționali și să aflu mai multe despre practicile  din domeniul Managementului Resurselor Umane, ce se regăsesc în alte țări.

Î: Cum a fost experiența ta în cadrul FEAA UVT IHRM SCHOOL 2020?

Extrem de bună! A fost extraordinar să lucrez împreună cu studenți, profesori din diferite țări, la care se adaugă  minunatul trainer. Întregul program a fost extrem de bine organizat. M-am bucurat de fiecare activitate din acest proiect. O experiență pe viață!

Andrada Maria Hotz, România, Alumni of West University of Timisoara

Î: De ce să participi?

Mă bucur extrem de mult să colaborez cu tineri din întreaga lume care împărtășesc o singură pasiune: IHRM.

Î: Cum a fost experiența ta în cadrul FEAA UVT IHRM SCHOOL 2020?

Este o experiență grozavă să poți să întâlnești într-un singur loc atâtea țări. Am avut în cadrul echipei ATOS IT SOLUTIONS & SERVICES o atmosferă colaborativă în care am învățat foarte mult unii de la alții. Dacă ar trebui să descriu într-un singur cuvânt această experiență, cu siguranță el ar fi: Fabulos!

Proiectul FEAA UVT IHRM SCHOOL 2020 în imagini:

Această imagine are atributul alt gol; numele fișierului este WhatsApp-Image-2020-11-16-at-15.12.56.jpeg
World Talks

Academic Talks- Prof. Dr. Haghirian
Music Zone
Vitesco Technologies Working Room
Fashion Zone
Academic Talks- Prof. Dr. Edgar
Academic Talks- Prof. Dr. Hammond
Academic Talks- EMEA People Director Roxana Dobrescu
Academic Talks- Lect. Juhasz
Prezentarea soluțiilor- ATOS IT SOLUTIONS & SERVICES, Odaleea Iacob- Trainer
Prezentarea soluțiilor- KPMG, Alina Negoiță- Trainer
Prezentarea soluțiilor- Decathlon Production, Oana Căzăcuțu- Trainer
Prezentarea soluțiilor- Sodexo, Violeta Pavel și Sorina Serghie, Traineri

Articol realizat cu sprijinul Conf. Univ. Dr. Denisa Abrudan