Despre #oameni și puterea lor: Interviu cu Florin Răduță, câștigătorul X Factor 2015

0
1392

„If your dreams don’t scare you, they aren’t big enough”. Aceasta este concluzia la care am ajuns după ce am vorbit cu Florin Răduță, un tânăr cu speranțe și vise mari la care aspiră încă de la o vârstă fragedă și pe care a reușit să le îndeplinească doar prin credință, perseverență și pasiune. Înzestrat cu o voce deosebită, Florin nu a renunțat la visul său, chiar dacă lucrurile nu au mers întotdeauna ca pe roate. Florin este câștigătorul ediției X Factor 2015 și a fost încântat să discute cu noi despre vise, aspirații și viață. Mai multe despre povestea sa și dragostea pe care o împărtășește pentru fanii săi, #oamenii, vom descoperi în rândurile următoare.

Dacă ar fi să te prezinți în 3 cuvinte, care ar fi acelea? Și de ce?
Sunt 3 lucruri fără de care nu aș putea trăi și prin care mă identific: Familia, Credința (Dumnezeu) și Muzica. Aș putea scrie 10.000 de pagini despre ce înseamnă pentru mine aceste 3 cuvinte, dar mă rezum doar la a le menționa de data asta.

Cine te-a convins să participi la X Factor?
A fost decizia mea. Am participat și la alte concursuri de acest tip din România, dar am avut un feeling pozitiv în legătură cu  X Factor, așa că m-am decis să îi acord o șansă și, după cum vedeți, a fost probabil cea mai bună decizie pe care aș fi putut să o iau în acel moment. Mi-am zis: „Nu mai am nimic de pierdut, cantă ca și cum ar fi ultima dată când urci pe scenă”. Și asta am făcut! Îi mulțumesc Alexandrei, fata din staff-ul X Factor la care m-am înscris. Ea a început toata nebunia asta!

2

Cum au reacționat apropiații tăi când le-ai spus ce ai decis?
Au fost pareri și pareri. Unele persoane spuneau că nu e ok să îți încerci norocul în „atâtea locuri diferite”. De aceea, puține persoane cunoșteau decizia mea de a participa la X Factor. Amuzant e faptul că nu eram decis să particip până în ziua preselecțiilor. Atunci m-am decis că vreau să încerc, că vreau să văd ce îmi pregătește Dumnezeu dacă aleg calea asta. Apropiații mei mă susțin, pentru că știu că dacă îmi propun ceva, merg până la capăt. Mai ales când vine vorba de VISUL MEU!

3

Ai beneficiat întotdeauna de sprijinul lor?
Se împlinesc aproape 8 ani de când am început să cânt. Familia mea nu a crezut în mine, în acest vis la început. Din cauza situației noastre modeste nu mi-am permis să studiez muzica sau să fac canto, așa cum aș fi vrut. Pe parcurs, însă, m-au susținut cum au putut mai bine, pentru că știau și ei ca nu se pot intelege cu un nebun (Râde).  Chiar dacă a fost un drum anevoios, a meritat din plin! Am tras cu dinții de acest vis, pentru că nu văd altfel scopul meu pe pâmănt. Consider că toate se întâmplă cu un motiv și acest lucru m-a ambiționat enorm.

Ce semnificație are melodia lui James Brown, “A man’s world”, pentru tine? Ce te-a determinat să o alegi pentru a o interpreta la concurs?
James Brown rămâne o legendă, o inspirație pentru artiști. Am ales piesa asta pentru că este una dintre preferatele mele. Este o piesa SOUL (stilul la care eu aspir), este o piesă de impact, este o piesă foarte grea, piesă care din primele secunde îți face pielea de găină. Să fim serioși: It’s a man’s world, but it would be nothing without a woman or a girl. 😀

Ai crezut vreodată că vei ajunge aici? Te visai câștigător X Factor și, mai ales, visai la nivelul acesta de celebritate, unde toată lumea îți urmărește fiecare pas?

Sincer?! NU! Nu credeam că o să ajung până-n finală. (Râde)
Nici în ultimul moment, până să fiu anunțat câștigător nu am crezut că o să câștig, nici cel putin 1%. Am vrut doar să mă bucur de acel moment. Au fost concurenți foarte buni, adevărați artiști! Și a fost un drum lung, am muncit foarte mult, a fost mult stres, multă oboseală, dar acest concurs m-a format ca artist. Așa că am dat TOTUL!

4

În fiecare gală mă ofeream cu totul pe scenă. Cântam ca și când ar fi fost ultima dată când mă voi afla acolo. Am vrut să mă bucur de MUZICĂ, să ajung la OAMENI , chiar dacă asta însemna să cânt pentru 2 persoane. Dacă acei oameni au avut  pielea de găină, înseamnă că am ajuns acolo unde trebuie! Dumnezeu a fost acolo și a considerat că acum visul meu trebuia să se îndeplinească. A fost MOMENTUL MEU! Consider că ceea ce trebuie să se întâmple, se va întâmpla. Fie că vrei, fie că nu vrei.

_ASC2396

Drumul meu a fost format din eșecuri, multă muncă și sacrificii. Chiar dacă eram dat afară pe ușă, eu spărgeam geamul și intram. Mi-am dorit cu toată ființa mea să cânt! Orice rezultat ar fi avut acest concurs, jur, aș fi fost mândru de mine. Pentru că baiatul acela „sărac”, dintr-o familie modestă, însă binecuvântat cu o FAMILIE (în adevaratul sens al cuvântului) și cu persoane care îl iubesc, A REUȘIT!

Nu aș putea să le mulțumesc niciodată suficient de mult Oamenilor care m-au votat și au crezut în visul meu și care l-au făcut posibil. Datorită lor am câstigat X Factor. Nu aș putea să îi mulțumesc destul lui Ștefan Bănică, pentru tot ce m-a învățat și pentru încrederea pe care mi-a oferit-o; de la el am învățat ce înseamnă să fii artist. 80%  este meritul lui că am reușit!
Nici acum nu îmi vine să cred că am câștigat! (Râde) Și acesta a fost doar începutul, acum începe totul să ia amploare!

5

Suntem siguri că ai urmărit X Factor înainte de a lua decizia de a participa. Cât de diferit este ce se întamplă de fapt acolo față de ceea ce vedem noi la televizor din punctul de vedere al experiențelor trăite și al prieteniilor legate?

Este o armată de oameni care face ca show-ul acesta să fie posibil, o întreagă desfășurare de forțe. Ceea ce ați văzut la televizor este doar o mică parte din  munca pe care o depunea fiecare concurent în parte. În spate este vorba de foarte multă muncă, mult stres, multă oboseală, multe repetiții, dar  merită!

_ASC2424

Am legat prietenii foarte frumoase, în special cu grupa mea. Am cunoscut artiști adevărați. Fiecare mentor se ocupa cu seriozitate de grupa lui; am învățat ce înseamnă să lucrezi cu profesioniști și sa fii tu, înainte de toate. Asta imi repeta Ștefan Bănică de fiecare dată!  Un om genial din toate punctele de vedere, a crezut în mine! Show-ul acesta m-a conturat ca ARTIST și ca OM!

6

Eu nu îmi aduc aminte prea multe (Râde) și am văzut fiecare etapă în reluare și eram surprins de fiecare dată. Nu mă recunoșteam, zici că nu eram eu. Felul în care cântam, ce făceam pe scenă… Țin minte că, înainte să intru pe scenă, adrenalina era maximă și auzeam doar cum îmi bate inima foarte tare. Cum le spuneam și lor (juraților): mi se rupea filmul imediat ce pășeam pe scenă. Când începeam să cânt, era fericire pură. Simțeam că Dumnezeu era acolo lângă mine!_ASC3386

Ceea ce vedeți voi la televizor nici nu se compară cu încărcătura emoțională de acolo. În special în momentul în care se anunța cine trece mai departe. Îți stătea inima în loc! Eu de fiecare dată am vrut să chem ambulanța. (Râde) Mai ales în finală, dacă vă uitați la momentul dinainte de a fi anunțat câștigător, când mi s-a strigat numele, o să vedeți despre ce vorbesc! (Râde)

7

Foarte mulți oameni spun că viața ta a fost schimbată în urma câștigării concursului. Ce direcție a luat ea?

Doar vreau să citez ceea ce a spus Ștefan în momentul în care am câștigat: „Nu mai e nimic acolo jos, de acum totul merge în sus”.  Nu voi uita aceste cuvinte niciodată! Am dat totul pentru a ajunge în acest moment. Viața mea s-a schimbat considerabil, însă eu am rămas același. Asemenea celorlalți, tot 2 mâini și 2 picioare am! Din  punct de vedere profesional am crescut enorm, mi s-au deschis multe porți.

_ASC3019

Da, am ocazia sa îi ofer familiei mele o viață mai bună, cel puțin jumătate din ce mi-au oferit ei mie în tot acest timp. Însă niște hârtii și o etichetă pusă de oameni nu îmi schimbă caracterul.

Crezi că faptul că ai participat la acest concurs ți-a schimbat percepția asupra realității ce te înconjoară? Dacă da, în ce mod?

Vreau doar să le spun oamenilor că VISURILE SE ÎMPLINESC.

_ASC3449

Cum ai reacționat când ai fost recunoscut pentru prima dată de cineva pe stradă?

Încă nu mă pot obișnui cu asta! (Râde). Este frumos, pentru că asta este o confirmare a faptului că am putut să ajung la oameni prin vocea mea. Sunt momente în care oamenii te opresc pe stradă și stau de vorbă cu tine și unii chiar plâng sau vorbesc din suflet, fără bariere. Asta este ceea ce mi-am dorit și de aceea mă bucur de fiecare întâlnire cu fiecare om în parte.

Cât timp acorzi, în medie, discuțiilor cu fanii (zilnic/săptămânal)?
24/7?! (Râde).  Consider că unul dintre cele mai importante lucruri în viața unui artist este comunicarea cu #Oamenii (așa ii numesc eu).

9

Cât de mult contează părerile fanilor pentru tine?
Contează foarte mult. După cum ați văzut și pe pagina mea de Facebook, eu comunic foarte mult cu ei, cu persoanele care îmi apreciază munca. Consider că asta înseamnă enorm!
Dacă #Oamenii nu ar exista, nu ar exista nici Artistul.

Cum te simți știind că există foarte multe persoane care îți recunosc talentul și te consideră un artist?
Mă bucur enorm că oamenii văd în mine un artist, pentru că nu vreau să fiu perceput ca o vedetă. Din punctul meu de vedere sunt 2 lucruri total diferite. Cel mai important lucru pentru mine este să ajung la ei prin muzică și să îi fac să zică: „Da băi! Omul ăsta mi-a făcut pielea de găină.”

_DSC2487

Ce planuri de viitor ai?
Vreau să fac muzică și vreau să devin un artist complet. Acesta este planul. Persoana care mă ajută enorm în acest moment este chiar mentorul meu, Ștefan Bănică. El crede în continuare în visul meu și chiar dacă X Factor s-a încheiat, el încă se ocupă de  mine și este acolo de fiecare dată când am nevoie de un sfat. Este un lucru foarte important, pentru că sunt nou în lumea asta și mă învață tot ce trebuie să știu. Îmi ține cariera sub lupă!

10

Ne pregatesti vreo surpriză (în ceea ce privește un single sau o colaborare)?
Cu siguranță, DA! Mă bucur că mi-ai adresat această întrebare. Am primit foarte multe mesaje pe Facebook în legatură cu acest lucru. Știu că oamenii așteaptă o piesă acum, însă îi rog să aibă încredere în mine și să înțeleagă că vreau să fac MUZICĂ, nu zgomot. Că in spatele unei piese bune sunt foarte multe lucruri cărora trebuie să le acorzi atenție. Cu graba și neatenția poți greși iremediabil. Și eu nu vreau să se întâmple asta. Vreau să scot o piesă care să ajungă acolo unde trebuie!
Este un lucru foarte important pentru mine ca oamenii să îmi rămână alături și să creadă în mine. Este nevoie de timp și, cel mai probabil, în prima jumătate a anului acesta, veți avea parte de prima mea piesă.
În viitorul foarte apropiat, voi cânta alături de Ștefan  în concertele acustice de la Circul Globus București, pe 4 și 5 martie. Vă așteptăm acolo!

Ai vreo deviză după care te ghidezi in viață?

Totul se întâmplă cu un motiv. Ai încredere în Dumnezeu!

12

În final, ce le transmiți fanilor tăi și nouă, tinerilor cu vise?
Pentru #Oamenii mei: Vă mulțumesc pentru timpul pe care mi-l oferiți, încrederea pe care mi-ați acordat-o și pentru că mă ascultați. Mi-ati îndeplinit VISUL și acum faceți parte din el! Totul s-a întâmplat mulțumită vouă. Vă mulțumesc că #SuntețiAici. Vă  iubesc!

Pentru  voi și #Oameni: Visele se îndeplinesc dacă ai curajul să le urmezi! Totul  este posibil, pentru că suntem oameni. Ai în tine toate resursele și toată forța necesară pentru a deveni un om măreț. Totul se întamplă cu un scop, chiar dacă  înca nu l-ai aflat, deci nu există problemă fără rezolvare.

Înțelege atunci când este greu, ai răbdare cu tine când totul pare de neînțeles; curajul vine din frică, fericirea nu există fără să știi ce înseamnă tristețea. Eu din întuneric am aflat lumina. Aveți încredere în voi și în Dumnezeu, El este acolo de fiecare dată.
Credeți în vise, luptați pentru ceea ce vă doriți și iubiți OAMENII! Atunci când totul pare imposibil și greu: PRIVEȘTE SPRE CER!

 

Surse foto: Arhivă personala, Facebook, Tumblr

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.