sâmbătă, mai 21, 2022
Recrutare IQool
AcasăEducație & carierăJob și internshipDespre Notre - Dame din Paris. Catedrala are șanse de a fi...

Despre Notre – Dame din Paris. Catedrala are șanse de a fi restaurată

Cel mai vizitat monument istoric din Europa a fost cuprins de flăcări la 15 aprilie 2019. Incendiul a izbucnit în Catedrala Notre – Dame din Paris din motive necunoscute, într-o perioadă deosebit de importantă pentru catolicii care celebrează duminică Paștele.
Deși nu au fost înregistrate pierderi umane, întreaga lume aproape că a pierdut unul dintre cele mai importante monumente istorice și culturale. Simbolul Parisului și chiar al Europei urmează a fi restaurat cu ajutorul donațiilor oferite de proprietarii firmelor precum: Gucci, Luis Vuitton, Capgemini SE, CEO Bouygues, L’Oreal. Donațiile cu o valoare totală de peste 500 de milioane de euro vor fi transferate în cele ce urmează și vor contribui la refacerea catedralei.

Notre - Dame
google photo

Notre – Dame din Paris are vârsta de 856 de ani și pe parcursul anilor a trecut prin mai multe încercări, care mergeau la braț cu evenimentele istorice din Franța.

Notre - Dame
google photo

Notre – Dame a fost grav avariată în timpul Revoluției Franceze, însă a fost restaurată cu succes în decurs de aproape 20 de ani.

Notre - Dame
google photo

Catedrala a supraviețuit invaziei germane, Primului și Celui De-al doilea Război Mondial.

Notre - Dame
google photo

Însă, la 15 aprilie 2019, Notre – Dame din Paris a suferit un incendiu, care, timp de câteva ore, aproape că a ruinat-o. Astăzi, întreaga lume speră ca monumentul să poată fi reconstruit.

Notre - Dame
google photo

 

Dar, dacă ar fi să facem o retrospectivă în istorie, putem vedea exemple de construcții istorice valoroase, care au fost distruse în urma incendiilor și, ulterior, reconstruite.

1. Mănăstirea Monte Cassino

Mănăstirea Monte Cassino este situată în Italia centrală și a fost construită în anul 529. La data de 15 februarie 1944, mănăstirea a fost distrusă complet de un bombardament masiv, după care trupele germane au ocupat ruinele mănăstirii.

google photo

Ruinele au servit drept adăpostul unei dintre cele mai crunte bătălii din timpul Celui De-al Doilea Război Mondial. Mănăstirea a fost distrusă în proporție de 90%, însă a fost reconstruită în anul 1964.

google photo

 

2. Frauenkirche din Dresda

Frauenkirche din Dresda este o biserică evanghelică-luterană, construită în stil baroc între anii 1726-1743.  Clădirea a fost complet distrusă în Cel De-al Doilea Război Mondial, în timpul bombardamentelor întreprinse de forțele aliate 14 februarie 1945.

google photo

În Republica Democrată Germană, biserica a fost abandonată în acea stare, servind drept monument de amintire a războiului. Ea a fost reconstruită abia după reunificarea Germaniei, pe baza unor schițe și fotografii vechi, între anii 1994-2005. Reclădirea bisericii a devenit un simbol al împăcării și înțelegerii între combatanții din cadrul Celui De-al Doilea Război mondial.

google photo

 

3. Notre – Dame din Reims

Notre-Dame din Reims este o biserică romano – catolică în stil gotic, construită la începutul secolului a XIII-lea. La 19 septembrie 1914, douăzeci și cinci de obuze ale artileriei germane au atins catedrala, deteriorând-o în proporție de 85%.

După război, însă, catedrala a fost practic reconstruită, iar astăzi este unul din cele mai căutate locuri ale turismului din Champagne, primind circa 1.500.000 de vizitatori în anul 2007.

google photo

 

Până și Casa Albă a fost incendiată 1812 și restaurată mai târziu.

google photo
RELATED ARTICLES
spot_img

Most Popular