duckVorbiți despre naturalețe, dar sunt tot mai rare ocaziile în care o și abordați. Și dacă stau să mă gândesc mai bine, „abordați” nu cred că este un cuvânt tocmai potrivit. Să fii naturală e mai degrabă o stare decât o aparență. Se cunoaște de la depărtare o tipă naturală, sigură pe sine indiferent de ce ar purta.

Naturalețea, din punctul meu de vedere, nu constă neapărat în ideea de a umbla nemachiată și cu un look foarte lejer. Naturalețea este o mireasmă pe care o fată fie o emană, fie nu o are și este imposibil să o imite. Degeaba îți faci un selfie, îl postezi pe Facebook și scrii ca descriere „nemachiată, naturală etc.”, atât timp cât aerul tău oricum nu este nici pe departe unul lejer. Văd tot felul de fete cu trăsături care mai de care mai țuguiate, dar care se consideră naturale. Din dorința de a poza cu atitudine, își pierd așa-zisa naturalețe pe care cred că o dețin. Haideți să zâmbim mai mult și să ne încruntăm mai puțin! Să lăsăm buzele țuguiate și spâncenele ridicate și să mizăm pe un zâmbet larg și o privire caldă. De multe ori acestea sunt armele secrete de care orice fată are nevoie, în locul unei atitudini de badass (care de multe ori este eșuată) !

În ultima vreme pare că devine un must să ai o anumită expresie a feței în fotografii și nu numai. Uhh, și acum cred că am atins un punct sensibil și care va crea controverse! Dar părerea mea, care este de neclintit, este că poți fi seducătoare chiar și dacă renunți la aparențe și decizi să fii o tipă naturală.

Duck-face-ul este OK în limita în care faci o poză dintr-un milion, în care glumești și e limpede că totul vrea să fie funny. Dar în momentul în care ăsta devine chipul tău de zi cu zi, lucrurile devin cu adevărat ciudate.

large

Ei bine, știu sigur că nu sunt singura care consideră așa-zisul duck-face foarte neatrăgător. Ca să nu aruncați cu roșii în mine sub pretextul că e doar părerea mea și că nu vă interesează ce cred eu, am întrebat și câțiva băieți ce cred despre duck-face și trăsăturile fake ale fetelor, în poze.

  • Păi tot ce pot să-ți spun este că e foarte dezagreabilă poziția. Faci o poză, două, că sunt drăguțe, înțeleg, dar de la un punct încolo devine ostentativ. O fată e mult mai drăguță când e naturală și nu când e crispată”, ne-a mărturisit colegul nostru Răzvan Avădanei. 
  • Radu, student la ASE, ne-a spus că a ajuns să ignore astfel de fete și că trece mai departe când vede poze de genul.
  • Paolo Robert, student la U.M.F. Carol Davila, ne-a spus că  „Nu îmi plac. Se prostesc aiurea și uită că cel mai frumos zâmbet este cel natural.”
  • Cred că majoritatea fac duck-face pentru că au impresia că le face mai drăguțe, scoțând în evidență buzele și mărindu-și ochii.”, ne-a spus Flavius, student la Universitatea Politehnică din București.

d66

E ușor să fii ca restul, e foarte simplu să te încadrezi într-un tipar în care parcă se află deja toată lumea. Hai să luam exemplul Facebook-ului. Majoritatea fetelor au poze care mai de care mai modificate, totul se rezumă la haine puține și strâmte și, desigur, trăsăturile feței care aproape că explodează. Mulți se întreabă ce e așa cool în a încerca să fii ceva/cineva ce de fapt nu ești. Răspunsul real probabil că nu-l vom afla niciodată. În fine, oricum ar fi, sincer nici nu vreau să știu. Aș vrea în schimb o lume mai frumoasă, atât la interior cât și la exterior.

tumblr_m9abesYX741rtt4f5o1_500Sursă foto: http://weheartit.com/