Despre cum influenteaza adultii viata copiilor

  0
  1022

  unfuk.net

   „Meseria” de adult este una foarte grea.  Adulții reprezintă un factor determinat care modelează principiile și educația copiilor și tinerilor. Au o puternică influență asupra a ceea ce vom deveni, asupra modului în care ne vedem pe noi înșine și joacă cel mai important rol în formarea noastră. Educația trebuie să se manifeste în permanență ca o acțiune unitară, coerentă, iar implicarea educației rezidă în strânsa legătură dintre adulți, copii și mediul educațional.

  Studiile au arătat că, dacă un adult a primit dragoste și atenție în copilărie, el nu va simți nevoia să reacționeze la stimulii externi cu frică sau furie. Dar dacă, dimpotrivă, în copilarie a fost abuzat fizic sau emoțional, adultul va răspunde imediat la factorii de stres, declanșând emoții primare precum teamă, mânie sau agresivitate. Traumele și conflictele nerezolvate din copilărie vor influența comportamentul adultului, până când acestea își vor găsi rezolvarea.

  De multe ori, adulții dau greș, devin iresponsabili, și, deși sunt evoluați din toate punctele de vedere, se lasă în continuare călăuziți de instinctul animalic. Iar aici mă refer la faptul că sunt mânaţi în permanenţă de propriul interes. Cel mai bun exemplu este lupta pentru putere. Oamenii nu se gandesc la implicațiile pe care le au războaiele, de exemplu. De cele mai multe ori sunt egoiști, cruzi, iar interesele lor afectează în cea mai mare parte copiii. Au bani să finanțeze un război, însă nu au bani să sprijine visurile unor copii, să le ofere un mediu sigur în care aceștia să crească și să se dezvolte.

  Până în prezent, în conflictul din Siria au murit mai mult de 11.000 de copii, 71% din ei fiind ucişi în atacurile cu bombe sau alte arme explozive, iar peste un milion au devenit refugiați.

  Educaţia copiilor din Siria a fost întreruptă de conflict, iar cel puţin 2.000 de şcoli şi-au încetat activitatea în urma bombardamentelor. Copiii sunt “victime uitate” ale conflictului, ei înfruntă moartea, sunt traumatizaţi, suferă de foame şi de boli, fără ca nimeni să-i bage în seamă, toate acestea din cauza acțiunilor adulților.

  Organizația Salvați Copiii din Marea Britanie a creat un video emoționant, după o structură foarte populară pe internet – o secundă pe zi, care prezintă viața unei fetițe  distrusă din cauza războiului. În cele 90 de secunde ale filmulețului sunt redate 90 de clipe din viața fericită  fetei, până când izbucnirea războiului schimbă totul, iar ea trece de la petrecerea zilei ei de naștere în familie și cu prietenii, la o sărbătoare celebrată într-un cort militar.
  Creatorii acestui video speră că el va sensibiliza omenirea și va aduce la cunoștință despre daunele războiului Sirian. Tragedia a fost făcută de mâna omului şi stă tot în puterea lui să o oprească. Dacă adulții ar fi mai responsabili, iar dacă planul Salvaţi Copiii s-ar pune în aplicare, ar fi mult mai puține victime în rândul copiilor .

  [youtube height=”HEIGHT” width=”WIDTH”]http://www.youtube.com/watch?v=RBQ-IoHfimQ[/youtube]

  Sursă foto: adevărul.ro