marți, decembrie 5, 2023
Recrutare IQool
AcasăEducație & carierăJob și internshipDespre BattleLab Robotica și cei 4 studenți

Despre BattleLab Robotica și cei 4 studenți

BattleLab Robotica este o competiție studențească de Robotică Sumo, unde doi roboți autonomi încearcă să se împingă reciproc pe un inel circular. Acest concept a fost inventat inițial în Japonia și a devenit viral în întreaga lume. În fiecare an, tot mai multe echipe se confruntă cu provocarea de a construii roboți puternici, iar numărul de telespectatori vii și online crește cu fiecare ediție.

Bogdan, Teodora, Alexandru și Nicoleta sunt o e echipă se patru prieteni entuziaști, studenți la Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca ce vor participa la competiția BattleLab Robotica. Le place să exploreze noi teritorii și să depășească marile provocări care apar în drumul lor. De aceea au decis să participe la BattleLab Robotica și să construiască un robot autonom, oferindu-ne detalii cu privire la pasiunea pentru roboți și participarea la competiția propriu-zisă.

Cum s-a născut pasiunea pentru roboți?

Alexandru: Pentru mine, de când am fost mic, am fost intrigat de partea tehnică și în special de cum funcționează roboții. Tehnologia actuală este de-a dreptul fascinantă. Când am auzit de oportunitatea de a creea propriul robot, am văzut-o drept o șansă de a-mi urma pasiunea.

Cum s-a format echipa voastră?

Bogdan: Fiind colegi de grupă la facultate, am auzit de această oportunitate, de acest concurs BattleLab Robotica și a fost o decizie spontană, o decizie în care am vrut să mergem să ne luăm cunoștințele în mâini să le punem efectiv pe masă, să vedem ce știm, ce putem învăța și să învățam unii de la ceilalți.

Cine vă îndrumă în acest concurs?

Bogdan: Îndrumătorul nostru este Crișan Septimiu, chiar organizatorul acestui concurs, care a început acest eveniment unic în Cluj-Napoca. El ne îndrumă și ne arată ce să lucram, ce trebuie să dezvoltăm mai mult din cunoștințele noastre.

Ce costuri presupune acest concurs ?

Teodora: Costurile pentru a putea construi un astfel de robot sunt foarte ridicate și șansele de a reuși fără un sponsor sunt destul de mici. Dorim să mulțumim sponsorului nostru Robert Bosch România care crede în forțele, ideile și visele noastre de a ne susține în a participa anul acesta la BattleLab Robotica.

Dacă v-am făcut curioși, sunteți invitați pe 11 Mai 2019 să îl întâlniți pe BatRob în persoană și să îl vedeți cum se luptă la Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca.

RELATED ARTICLES

Most Popular