DESPRE ANTREPRENORIAT – de la viata de student la cea de antreprenor

  0
  918

  arantreprenoriat

   

   

   

  Marţi, 10 iunie 2014, începând cu orele 16:00, sala Natura a cafenelei Caffe Tabiet a găzduit conferinţa „DESPRE ANTREPRENORIAT – de la viaţa de student la cea de antreprenor”, destinată tinerilor interesaţi de cariera anteprenorială.

  Evenimentul s-a bucurat de prezenţa domnului Cezar ILIU – Director General al Departamenului de IMM-uri, mediul de afaceri şi turism, din cadrul Ministerului Economiei, domnului Sorin MATEI – antreprenor şi facilitator EMPRETEC, doamnei Elena MARINECI – cofondator Life after work, doamnei Camelia DRĂGAN – preşedinte Asociaţia pentru Antreprenoriat din România şi cofondator TehnoConsulting – Industrial Engineering & Consulting, domnului Daniel TUDOR – fondator The Concept şi partener Hulber Shirts şi domnului Traian ISPASIU – director executiv al Asociaţiei pentru Antreprenoriat din România şi fondator Caffe Tabiet şi Nana Catering.

   

  IMG_0107

  Aceştia au împărtăşit tinerilor prezenţi în sală experienţele personale legate de demersul antreprenorial, abordând în mod interactiv aspecte precum: conturarea ideii de business, dificultăţile întâmpinate la startul în afaceri, potenţialii paşi de urmat pentru a materializa ideea de business, despre cum eşecurile trebuie mereu privite drept lecţii şi instrumentele suport puse la dispoziţie de către Guvernul României tinerilor care doresc să înceapă o afacere.

  Tinerii prezenţi în sală au fost interesaţi de parcursul antreprenorial al speakerilor, adresându-le acestora întrebări pe tot parcursul evenimentului.

  Domnul Cezar ILIU a prezentat succint instrumentele guvernamentale disponibile pentru cei care doresc să înceapă o afacere, informându-i pe cei prezenţi în sală despre sumele ce pot fi primite dar şi condiţiile de accesare.

  Domnul Sorin MATEI a pus accent pe prezentarea worshop-ului EMPRETEC, program pentru tineri implementat de Asociaţia pentru Antreprenoriat din România, unde aceştia îşi pot evalua şi dezvolta cunoştinţele antreprenoriale, fiind extrem de util pentru cei aflaţi la început de drum în lumea antreprenoriatului.

  Doamna Elena MARINECI a povestit cum poţi transforma o pasiune într-un business şi cât de important este să priveşti mereu eşecurile din business drept lecţii.

  Doamna Camelia DRĂGAN a împărtăşit din experienţa dumneaei în business, a povestit cum a arătat începutul primei afaceri, şi a evidenţiat flexbilitatea de care un antreprenor trebuie să dea dovadă, spunând că astăzi este la al patrulea business. De asemenea, a prezentat şi sprijinul oferit tinerilor de Asociaţia pentru Antreprenoriat din România, prin proiectele iniţiate.

  Domnul Daniel TUDOR a provocat tinerii prezenţi în sală să răspundă la câteva întrebări, stimulându-i pe aceştia să găsească răspunsuri utile, legate de motivul pentru care ar începe o afacere dar şi ce temeri au legate de pornirea unei afaceri în acest moment.

  Domnul Traian ISPASIU i-a surprins plăcut pe cei prezenţi în sală, arătându-le fotografii cu prima afacere a dânsului, un service auto de pe vremea când avea 23 de ani, dar şi cum a încheiat acea afacere, transmiţându-le tinerilor mesajul că orice final de drum şi orice întâmplare aparent rea, pot fi de fapt schimbări către ceva mai bun.

  IMG_0126

  Asociaţia pentru Antreprenoriat din România apreciază evenimentul drept unul de succes și dorește organizarea de întâlniri similare în viitor cu scopul sprijinirii tinerilor cu iniţiative antreprenoriale.