marți, ianuarie 18, 2022
Recrutare IQool
AcasăFun & culturăConcerte si muzicăDESPACITO sau cum muzica în limba spaniolă cucereşte inimi

DESPACITO sau cum muzica în limba spaniolă cucereşte inimi

DESPACITO sau cum muzica în limba spaniolă cucereşte inimi

„Pasito a pasito, suave suavecito
Nos vamos pegando poquito a poquito
Cuando tú me besas con esa destreza
Veo que eres malicia con delicadeza.”
Scuze, m-am lăsat purtată de val! Şi sunt sigură că şi voi aţi făcut același lucru imediat cum aţi citit titlul articolului. Nu e de mirare, Despacito este pe buzele tuturor. Indiferent de limbă, sex, naţionalitate sau alte considerente de acest gen este imposibil să nu fi ascultat piesa măcar o dată. Greşesc cumva? Cu siguranţă, nu! Haideţi să aflăm totuşi mai multe despre aceasta.
Despacito
Daddy Yankee și Luis Fonsi

Naşterea super-hitului Despacito

Ei bine, credeţi sau nu, Despacito era cât pe ce să nu apară. De ce? Pentru că Luis Fonsi nu o considera atât de bună încât să îi acorde prea multă atenţie. Cu toate acestea, a avut noroc.

Prietena lui Fonsi, Erika Ender, care a câştigat în 2016 un premiu Latin Grammy în calitate de compozitoare, a colaborat cu acesta pentru finalizarea piesei. Refrenul era deja scris de artist, iar împreună au compus și restul melodiei. Crezul acestora a fost să aibă grijă „cum spun lucruri cu bun-gust”.

În continuare, Fonsi a adăugat un aer de melodie pe care se poate dansa pentru că, susţine el, „latino-americanii sunt cunoscuţi drept nişte oameni fericiţi”. Decizia de a adăuga şi un aer urban piesei l-a condus către colaborarea cu Daddy Yankee.

Nota finală care a adus succesul piesei este adăugată de producător. După ce i-a fost prezentată piesa, acesta l-a convins pe artist să se concentreze asupra ei. Într-un interviu acordat numărului din martie 2017 al revistei Billboard, Fonsi declara că atât el, cât şi Daddy Yankee, au fost foarte surprinşi de varianta finală a cântecului. Aceștia considerau că el suna „puternic, fresh şi diferit”.

Recorduri ale piesei

Ei bine, se pare că cei care l-au sfătuit pe Fonsi să se concentreze mai mult asupra piesei au avut mare dreptate. Aceasta a depăşit foarte multe recorduri şi a ajuns să fie fredonată şi în ţări care nu sunt vorbitoare de limbă spaniolă.

Printre cele mai importante recorduri ale piesei se numără faptul că a ajuns între primele 10 piese ale Billboard Hot 100. Ultimul cântec în spaniolă care s-a bucurat de un succes atât de răsunător în clasamentul american a fost Macarena, de la Los del Rio, care a fost pe locul I pentru 14 săptămâni în anul 1996. Mai mult decât atât, Despacito este al doilea hit, după Hello al lui Adele, care urcă atât de repede în faimosul top.

În ceea ce priveşte versiunea cu Justin Bieber, acesta se află în prezent pe locul 9 în acelaşi Billboard. În plus, remixul a avut cel mai mare debut al unei piese pe YouTube, aşa cum arată site-ul.

Fonsi promite că nu se va opri aici şi că mai are cover-uri surpriză ale piesei fenomen.

Despacito
Luis Fonsi şi Daddy Yankee cântând la Billboard Latin Music Awards 2017

Meme-uri amuzante

Aşa cum li se întâmplă de obicei pieselor care prind la public, nici Despacito nu a scăpat fără câteva meme-uri absolut fantastice. Vă las mai jos câteva, să vă amuzaţi puţin.

Despacito

Despacito

Despacito

Despacito

Şi, pentru că sunt sigură că o să vă facă plăcere să ascultaţi iar piesa, o las aici.

surse foto: zutv.ro, open.spotify.com, billboard.com, profm.ro

surse info: zutv.ro, billboard.com, wikipedia.org, lyricstranslate.com, infomusic.ro
Anca Argatu
Sunt o persoană ambițioasă, calculată, deschisă spre nou și dornică de a scrie și a citi materiale pe teme de interes pentru tineri. Îmi exprim ideile mult mai bine în scris decât oral, tocmai de aceea fac parte din cea mai cool redacție. Îmi place să mă plimb prin parc, să citesc, să inot și să stau la soare cu un frappe alături. Iubesc Grecia pentru plajele superbe și pentru că am sânge de grec în vene şi Bulgaria pentru pârtiile ireal de bune pentru sporturile de iarnă. Restul amănuntelor despre mine le veți afla din articolele scrise cu drag și spor.
RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

spot_img

Most Popular