Desenele animate - o propunere amuzantă pentru weekendurile de acasă

Desenele animate – o propunere amuzantă pentru weekendurile de acasă

E vineri. Cursurile sunt gata. O iei spre casă după nici tu nu mai ştii câtă vreme. Ai scăpat din jungla bucureşteană şi acum apare o întrebare: „Ce fac când ajung acasă?”. Păi … în primul rând o să mănânc ceva cald pentru că pachetul s-a terminat de mult, apoi o să dorm, o să mă văd cu prietenii,  o să pălăvrăgesc cu ai mei și … o să mă uit la desene animate.

Da! Ai citit bine! Oricât de ciudat ar suna, este o activitate extrem de plăcută. În special când ai fraţi mai mici, care abia aşteaptă să ajungi acasă ca să petreacă timp cu tine.

Dacă vrei să încerci propunerea mea, ţi-am pregătit mai jos o listă cu câteva nume de desene animate care, cel puţin pe mine, m-au făcut să mă simt din nou copil.

Baftă, Charlie! (Good luck, Charlie!)

Desenele animate - o propunere amuzantă pentru weekendurile de acasă

Baftă, Charlie! este un serial american de comedie, care prezintă viaţa de zi cu zi a unei familii cu 3, 4 și apoi 5 copii. Adolescenţa, şcoala, munca, facultatea şi boacănele din viața lor se împletesc perfect pentru a crea un mare haos.

Acţiunea prezentată, dar şi faptul că te poţi regăsi cu uşurinţă în unele secvenţe, te vor face să rămâi în fața micului ecran până la finalul unui episod. Spre exemplu, vrei să ieşi afară cu prietenii, dar trebuie să stai în casă cu fraţii mai mici, căci părinţii nu sunt acasă. Sau vrei să îţi săruţi iubitul/iubita, dar nu o poţi face deoarece începe să plângă bebeluşul şi trebuie să fugi la el.

Dacă te-am convins că merită efortul, Teddy, PJ, Gabe, Charlie, Amy, Bob şi bebeluşul lor te aşteaptă zilnic pe Disney Channel să te înveselească.

Phineas şi Ferb (Phineas and Ferb)

Desenele animate - o propunere amuzantă pentru weekendurile de acasă

Desenul animat din grila Disney Channel prezintă aventurile a doi fraţi vitregi (Phineas şi Ferb) şi ale prietenilor lor, care se plictisesc de moarte în cele 100 de zile ale vacanței de vară. Aceștia se decid să inventeze ceva nou în fiecare zi pentru a scăpa de rutină.

Phineas și Ferb au drept animal de companie un ornitorinc pe nume Perry, care se dovedeşte a fi „Agentul sectret P”. El încearcă să salveze lumea prin oprirea răufăcătorului cu probleme psihice Doofenschmirtz.

Cu siguranţă vă veţi distra aflând cum să aduceţi iarna în mijlocul verii sau cum să călătoriţi în timp fără a fi descoperiţi de sora mai mare. Toate acestea se vor desfășura pe ritmul melodiei „Bau chica bau wau”.

Masha și Ursul (Masha and the Bear)

photo

Masha și ursul este un desen animat rusesc bazat pe o poveste din folclor. Acesta prezintă, pe parcursul a 59 de episoade, aventurile unei fetiţe neastâmpărate şi ale bunului său prieten, ursul.

Masha este orfană şi trăieşte, alături de un purcel, un căţel şi o capră, într-o staţie de tren transsiberiană. Aceasta ajunge să se împrietenească cu ursul, care este şi el singur, fiind pesnionat după o viaţă petrecută la circ. Cei doi ajung să aibă o relaţie asemănătoare cu cea a unui tată şi a unei fiice: fetița intră în bucluc mereu, iar ursul se află acolo să o salveze necondiţionat.

De ce te-ai uita la un asemenea desen? Pentru că vei râde copios şi îţi vei aminti de năzbâtiile pe care le făceai atunci când erai mic. Poți urmări desenul când dorești, deoarece în România este disponibil doar online.

Sper ca măcar una dintre propunerile mele să vă facă să zâmbiţi şi să vă aducă la lumină copilul din voi, chiar dacă suntem departe de acea vârstă paradisiacă.

Surse foto: wordpress.com, plus.google.com,  jocuridepoveste.ro, ziaruldesanatate.ro

Articol realizat de Anca Argatu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here