NASA

Detalii din cadrul conferinței de presă NASA

Miercuri seară cei de la NASA au confirmat descoperirea a 7 planete de mărimea Pământului cu ajutorul telescopului Spitzer, acestea aflându-se în afara sistemului nostru solar.

Această descoperire reprezintă una dintre cele mai importante realizări ale celor de la NASA din ultimii 14 ani. Dintre aceste 7 planete, 3 par a se încadra în statutul de planete „locuibile”. Așadar, mediul lor atmosferic este propice vieții.

În cadrul conferinței de presă, astronomii au dezvăluit că planetele orbitează în jurul aceleiași stele, cadru identic cu cel regăsit în sistemul nostru solar. Sistemul planetelor noi a fost denumit TRAPPIST-1 și mai jos este atașată o poză cu poziționarea acestora. Sistemul are o vechime de cel puţin un miliard de ani.

NASA

Cercetătorii NASA susțin că planetele ar putea deține apă vitală pentru susținerea vieții. Ele urmează a fi atent studiate, urmând ca până în 2020 să se confirme cu exactitate detalii despre atmosfera planetelor. Având în vedere densităţile planetelor, acestea par a fi stâncoase. În cadrul cercetărilor viitoare, experţii vor determina dacă planetele sunt bogate în apă şi dacă aceasta se află şi în stare lichidă la suprafaţă.

„TRAPPIST-1 ne oferă o şansă unică de a studia în anii următori atmosfera planetelor de mărimea Terrei”. Asta a spus Nikole Lewis, astronom din cadrul Space Telescope Science.

Sursă foto: Spitzer Space Telescope, descopera.ro

Comentarii

comentarii

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here