Descoperă cât de amuzantă poate fi știința la Noaptea Cercetătorilor Europeni

0
62
Noaptea Cercetătorilor Europeni
https://sibiucityapp.ro/de/places/noaptea-cercetatorilor-sibiu-3nyzrq6enenxfq

Dacă până acum credeai că știința e plictisitoare și monotonă (o chestie pe care doar doar unii dintre noi o pot înțelege), diverse proiecte, precum Noaptea Cercetătorilor Europeni, încearcă să ne demonstreze contrariul.

De-a lungul timpului, importantele descoperiri științifice ne-au ghidat viața spre evoluție și au făcut ca stilul nostru de viață să fie mai calitativ și considerabil de comod.

Deși nu se află la prima ediție, fiind un proiect organizat încă din 2005, care a atras până acum peste 1,5 milioane de vizitatori (la nivel european) în fiecare an, reușește să ne surprindă într-un mod tot mai plăcut.

De ce știință ?

Noaptea Cercetătorilor Europeni se înscrie în seria evenimentelor Marie Curie și își propune să arate publicului larg ce înseamnă munca de cercetare și cât de captivantă poate fi pentru publicul larg.

Genul acesta de evenimente sunt o șansă în plus pentru tineri să își descopere vocația, sau să găsească în asta o sursă de apreciere pentru cei ce lucrează zi de zi cu scopul de a oferi un plus de valoare cunoștințelor speciei umane.

Evenimentul oferă oamenilor de știință posibilitatea de a intra în legătură cu publicul și a le împărtăși din experiențele lor (științifice sau de viață), iar vizitatorii au ocazia de a descoperi universul științei și oamenii din spatele experimentelor.

Proiectul se adresează minților curioase și tinerilor care sunt dornici să înceapă o carieră în cercetare, oferind o mare varietate de activități științifice și educative.

Noaptea Cercetătorilor Europeni este un proiect anual prin care orașele din Romania alături de peste 300 de orașe din Europa oferă un omagiu științei, rupând bariera termenilor greoi și a formulelor complicate.

Cei interesați, pe lângă activitățile și experimentele distractive, se întorc acasă cu un bagaj de cunoștințe și abilitatea de a descoperi modul în care știința îi sprijină în orice pas al vieții cotidiene.

Evenimentul care promovează știința și cercetătorii în rândurile publicului larg are loc în data de 28 septembrie 2018 în peste 20 orașe din Romania.

Știința promovată și la nivel local

Iar pentru că tot este vorba de știință și orașe care o promovează, în perioada 21-23 septembrie în Tecuci se organizează Festivalul Fereastră către Știință aflat la ediția a V-a.

Noaptea Cercetătorilor Europeni

Acesta ne așteaptă cu:

  • Prezentări științifice;
  • Observații astronomice zilnice;
  • Show cu experimente științifice (Show cu experimente marca Profesorul Trăznit);
  • Jocuri și diverse concursuri alături de o căutare de comori;

În cazul în care ești de prin zonă (ca și mine) dă o fugă în acest week-end sa deschidem împreună o fereastă către ȘTIINȚĂ.

Indiferent că este la nivel european, național sau local, orice proiect ce are la bază aducerea publicului mai aproape de valori fundamentale merită vizitat. Iar dacă ești genul care rămâne la ideea că știința e boring, dă-i o șansă minții tale să decidă! Știința este frumoasă, importantă, complexă, dar și foarte amuzantă- trebuie doar să îți deschizi mintea și sufletul în fața ei!