Deschiderea Festivalului Internațional de Statui Vivante edița a VI-a, la Casa Filipescu-Cesianu

  0
  207

  În seara zilei de 16 iunie 2016, curtea Casei Fillipescu-Cesianu a găzduit deschiderea Festivalului de Statui Vivante, aflat la ediția a VI-a. Zeci de statui marca Teatrul MASCA au oferit un spectacol de mister, sensibil și frumos, foarte îndrăgit de copii, dar și de oameni mari. Pe poarta casei au pășit 1000 de vizitatori, într-o atmosferă de basm.

  001 - Statui vivante la Casa Filipescu-Cesianu - Horia Iova

  Soldații de teracotă, japonezele, dansatoarea de tango, cântăreața de operă, Richard al III-lea, Confucius, Andromaca, Ofelia și multe alte personaje celebre și-au dat mâna, peste barierele culturilor, vremurilor și locurilor, pentru a se întâlni într-un spațiu al imaginației, în care poveștile au prins viață timp de două ore.

  002 - Statui vivante la Casa Filipescu-Cesianu - Horia Iova

  Personaje din legendele Bucureștiului au fost, de asemenea, prezente. Mița Biciclista și Rică, fante de Obor, au readus în amintire poveștile urbei din secolul trecut. Anul comemorativ „Constantin Brâncuși” a fost marcat prin prezența statuii marelui artist, alături de o serie de statui inspirate de operele sale.

  003 - Statui vivante la Casa Filipescu-Cesianu - Horia Iova

  Festivalul continuă în Parcul Crângași pe 17 și 18 iunie între 17:00 și 22:00 și în Parcul Al. I. Cuza între 16:00 -22:00. Este așteptată participarea unor actori din 8 țări.

  004 - Statui vivante la Casa Filipescu-Cesianu - Horia Iova

  Curtea Casei Filipescu-Cesianu, recent reintrodusă în circuitul cultural al Capitalei, urmează a găzdui pe parcursul verii numeroase evenimente de teatru, muzică și performance, alături de Salonul BD – Povești din București în Benzi Desenate, deschis în Sala Lapidarium până la data de 30 august. Copiii se vor putea bucura în perioada de 14 august – 4 septembrie de Șoala de vară, la Casa Filipescu-Cesianu.

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.