De Ziua Poliţiei, 296 de glasuri au jurat credinţă patriei în centrul Clujului

0
181
Ziua Poliţiei

De Ziua Poliţiei, vineri, 22 martie, a avut loc ceremonia de avansare în grad a mai multor poliţişti din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Cluj şi depuneri de jurământ a elevilor Şcolii de Agenţi de Poliţie „Septimiu Mureşan”. Dintr-o listă lungă plină de depuneri de jurăminte, pentru prima dată acestea au avut loc în centrul Clujului. În Piaţa Unirii s-au auzit 296 de voci care au jurat împreună credinţă patriei şi care, totodată, au jurat să o apere cu preţul vieţii lor.

„Jur credinţă patriei mele România, jur să-mi apăr ţara chiar cu preţul vieţii, jur să respect Constituţia, legile ţării şi regulamentele militare. Aşa să-mi ajute Dumnezeu!”. Acestea sunt cuvintele care au răsunat în întreaga Piaţă de Ziua Poliţiei Române.

Ziua Poliţiei

Tot în cadrul acestui eveniment au fost premiaţi doi tineri care au ajutat la prinderea unui infractor care a atacat o femeie. Premierea a fost făcută de către şeful Inspectoratului de Poliţie, Mircea Ion Rus. Acesta le-a mulţumit celor doi şi i-a dat drept exemplu, explicând care este adevărata relaţie dintre cetăţeni şi poliţişti.

Oficialităţile din cadrul ceremoniei de Ziua Poliţiei

În faţa statuii lui Matei Corvin, pe lângă numeroşii elevi ai Şcolii de Poliţie, s-au regăsit numeroase oficialităţi. Printre acestea se numără subprefectul Clujului, Alin Danci, şeful Poliţiei Locale din Cluj, Marcel Bonţidean, şeful Poliţiei din Gherla, Radu Moşuţan, comisarul-şef Victor Wili Apreutesei, adjunct al inspectorului general şi adjuncţii I.P.J. Cluj. Au fost prezenţi şi Mitropolitul Clujului, Maramureşului şi al Sălajului, Înaltpreasfinţitul Andrei Andreicuţ şi Episcopul Florentin Crihălmeanu.

Ziua PoliţieiPrimarul Clujului, Emil Boc

Primarul Municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc, nu a reuşit să ajungă la ceremonia din Piaţa Unirii. Cu toate acestea, discursul său a fost transmis. Prin acesta el trimite felicitări şi susţinere faţă de viitorii poliţişti.

„Faptul că în Municipiul Cluj-Napoca funcţionează o Şcoală de Agenţi de elită pentru pregătirea viitorilor poliţişti ne dă certitudinea unui viitor bun în ceea ce priveşte ordinea şi siguranţa cetăţenilor. În numele comunităţii clujene, vă mulţumesc pentru munca desfăşurată de către dumneavostră şi vă asigurăm întreaga noastră deschidere şi colaborare. Cu ocazia Zilei Poliţiei Române şi depunerea jurământului de către viitorii poliţişti, vă felicit!”.

Mesajul transmis de MAI Carmen Dan 

Ministrul Afacerilor Interne, Carmen Daniela Dan, le-a transmis şi ea un mesaj elevilor. A afirmat prin discursul pe care l-a trimis că pentru MAI elevii Şcolii de Agenţi de Poliţie reprezintă un motiv de mândrie.

„Onorată asistenţă, dragi poliţişti. Admiterea la această şcoală şi depunerea jurământului militar sunt deja pentru voi şi părintii voştrii motive de mândrie. Un motiv de mândrie este şi pentru noi, ştiind că din ce în ce mai mulţi tineri aleg să îmbrace o uniformă a Ministerului Afacerilor Interne.”

Carmen Dan le-a mai spus tinerilor prin discursul său că este important să îşi trăiască viaţa din plin, dar să nu neglijeze jurământul pe care l-au depus.

„Să nu uitaţi niciodată, aşadar, promisiunea solemnă pe care o faceţi astăzi în faţa părinţilor, fraţilor şi profesorilor voştri. Cea de a vă desfăşura întreaga carieră cu responsabilitate şi în deplin respect faţă de restul. Sunteţi tineri şi vreau să trăiţi din plin experienţele specifice vârstei, dar întotdeauna, indiferent de ce veţi face în viaţa profesională sau personală trebuie să aveţi demnitatea de a privi pe oricine în fată. De a sta cu fruntea sus!”