Delegatii nostri de Tineret la Adunarea Generala a Natiunilor Unite

  0
  347

  1381872_574285719275660_1510551619_nÎn perioada august 2013 – august 2014 are loc cea de-a 68-a Adunare Generală a Națiunilor Unite. Delegații de tineret ai României la această ediție au fost Eliza Chirilă și Cosmin Chiriță, care au reprezentat vocea tinerilor din țara noastră, la nivel internațional.

  Programul „Delegat de Tineret la Națiunile Unite” a fost organizat în România pentru prima oară în anul 2006. Conform programului, fiecare stat membru al ONU are beneficiul de a trimite tineri în delegația națională, Programul este organizat de Ministerul Tineretului și Sportului și de Ministerul Afacerilor Externe și susținut de Misiunea României pe lângă Națiunile Unite. Eliza Chirilă și Cosmin Chiriță au transmis mesajul lor de la New York, în cadrul Comisiei a III-a a Adunării Generale a ONU, luni după-amiază.

  „Am spus întotdeauna că, dacă ar fi să mă nasc din nou, aș alege tot România ca țară natală. România are problemele sale, dar le oferă și oportunități celor care lucrează din greu și își urmăresc visurile”, a menționat Eliza, tânăra de 21 de ani, voluntar activ în USR (Uniunea Studenților din România) și Director Național  în Relații Internaționale.

  Cosmin a afirmat că „tinerii sunt o resursă vitală pentru dezvoltare, fiind agenții-cheie ai schimbărilor sociale, creșterii economiei și inovațiilor tehnologice”. De asemenea, acesta adăugat faptul că „tinerii au nevoie de un sistem educațional actualizat secolului XXI.” Cosmin Chiriță are 23 de ani și este student la Facultatea de Drept.

  Mai jos puteți vedea discursul Elizei în cadrul Comisiei a III-a a Adunării.

  [youtube height=”HEIGHT” width=”WIDTH”]http://www.youtube.com/watch?v=bvP9Jsog6-c[/youtube]

  În urma unor chestionare virtuale, cei doi delegați au primit idei ale tinerilor români, pe care le-au prezentat la Adunarea Generală. Noi le mulțumim și suntem alături de ei! Mai multe detalii găsiți pe pagina de Facebook a programului.

  Foto: Andreea Titianu

  Redactor: Ruxandra Bobleagă