Delegatii de Tineret ai Romaniei la Natiunile Unite au lansat campania online: Have your saying at the United Nations!

0
344

Delegații de Tineret ai României la Națiunile Unite, sprijiniți de Ministerul Tineretului și Sportului, Ministerul Afacerilor Externe, Uniunea Studenților din România și Asociația Tineretul ONU din România au lansat campania online: Have you saying at the United Nations, prin care și-au propus să implice tinerii români în conturarea discursului pe care aceaștia urmează să îl susțină în plenul Comisiei pentru Dezvoltare Socială a Națiunilor Unite.

promo_Have your saying at the UN

Campania se adresează tinerilor români cu vârste cuprinse între 14 și 35 de ani, din mediul rural și urban și are ca principale obiective implicarea activă a tinerilor în Programul Delegat de Tineret al României la Națiunile Unite, prin crearea unui discurs reprezentativ pentru aceștia, care mai apoi să fie transmis la nivel mondial.

Cei care doresc să se implice în acest demers sunt invitați să le trimită părerile și ideile lor, cu privire la angajabilitatea tinerilor, mediul educațional din România, politicile de tineret din țara noastră și alte puncte de interes pentru generația tânără, printr-un mesaj privat pe pagina oficială de Facebook sau pe cele două adrese oficiale de e-mail puse la dispoziție: eliza.chirila@unyouth.ro & cosmin.chirita@unyouth.ro

Cele mai bune idei vor fi preluate în cadrul discursului nostru, discurs ce va fi difuzat live pe site-ul Națiunilor Unite și care va putea fi auzit de oamenii din întreaga lume! Termenul limită pentru trimiterea mesajelor este 1 Februarie 2014, ora 12:00.

Rezultatele campaniei constitui puncte de plecare în construirea discursului ce urmează a fi susținut în fața Comisiei pentru Dezvoltare Socială a Națiunilor Unite, în luna Februarie 2014, de către cei doi Delegați de Tineret, Eliza Chirilă și Cosmin Chiriță.

***

Programul „Delegat de Tineret la Naţiunile Unite” este unic prin faptul că le oferă tinerilor din statele membre ale ONU posibilitatea de a lua parte la procesul de luare a deciziilor la nivel internaţional. Astfel, statele membre au posibilitatea de a include tineri în delegaţiilor lor naţionale. În ţara noastră, programul este organizat de Ministerul Tineretului şi Sportului şi de Ministerul Afacerilor Externe. La New York, delegaţii beneficiază de sprijinul Misiunii României pe lângă Naţiunile Unite.

În urma procesului de selecție și a dezbaterii finale care s-a încheiat marţi, 27 august 2013, au fost desemnaţi câştigătorii pentru mandatul 2013-2014. Aceştia sunt: Eliza Chirilă și Cosmin Chiriță.

Eliza Chirilă este o tânără care a pășit pentru prima dată în lumea voluntariatului în 2006, dezvoltând și coordonând în tot acest timp o gama vastă de proiecte naționale și internaționale pentru structurile din care a făcut parte. În prezent este președintele CS-URA – Clubul Studenților din Universitatea Româno – Americană și Director Național Relații Internaționale al Uniunii Studenților din România. Experiența dobândită în lucrul cu tinerii și conferințele internaționale la care a participat au recomandat-o pentru câștigarea mandatului 2013-2014 de Delegat de Tineret al României la ONU.

Cosmin Chiriță este fost Prim-vicepreședinte al Asociației Tineretul ONU din România, trainer și actualmente colaborator al Institutului pentru Investigarea Crimelor Comunismului și Memoria Exilului Românesc. Acesta deține o vastă experiență în formarea tinerilor și organizarea și coordonarea de proiecte de tineret. Totodată, a fost implicat activ în domeniul politicilor de tineret, iar această experiență l-a ajutat sa fie desemnat Delegat de Tineret al României la Naţiunile Unite, pentru mandatul actual.

Pentru mai multe detalii despre Program și mandat puteți accesa pagina oficială de Facebook.