Decide pentru TINEri - Ieșiți la vot, dacă vă pasă!

Este foarte important ca la fiecare rundă de alegeri să fii un cetățean responsabil și să votezi informat! Până la turul II al Alegerilor Prezidențiale, mai sunt doar câteva zile, iar sfatul nostru este mereu același: Decide pentru TINEri!

Actualul Președinte Klaus Iohannis și fostul premier Viorica Dăncilă sunt candidații rămași în cursă, după ce la votul de duminica trecută au obținut cele mai multe voturi din partea alegătorilor. Klaus Iohannis a fost votat de 37,82% (3.485.292) dintre alegători, iar Viorica Dăncilă de 22,26% (2.051.725).
Fie că ai decis cu cine o să votezi, fie că nu, noi te sfătuim să îți mai arunci un ochi pe atribuțiile și rolul președintelui, pentru a nu cădea pradă ”promisiunilor electorale”nefondate.

Dacă ești plecat din țară, trebuie să știi că votarea în străinătate începe în data de 22 noiembrie 2019 și se va desfășura conform următorului program:

  • Vineri, 22 noiembrie 2019, între orele 12:00-21:00, cu posibilitate de prelungire până la ora 23:59;
  • Sâmbătă, 23 noiembrie 2019, între orele 07:00-21:00, cu posibilitate de prelungire până la ora 23:59;
  • Duminică, 24 noiembrie 2019, între orele 07:00-21:00, cu posibilitate de prelungire până la ora 23:59.

În ceea ce privește votarea în țară, aceasta se va desfășura în data de 24 noiembrie 2019, între orele 07:00-21:00, cu posibilitate de prelungire până la ora 23:59.

Buletinul de vot pentru turul II al alegerilor Prezidențiale arată așa:

Decide pentru TINEri - buletin de votLista secțiilor de votare din străinătate poate fi consultată chiar AICI!

În țară, au fost organizate 18.748 de secții de votare, iar lista acestora poate fi consultată chiar AICI.Alegătorii pot afla la ce secție de votare sunt arondați accesând www.registrulelectoral.ro

În țară, cetățenii votează la secţia de votare la care este arondată strada sau localitatea unde îşi au domiciliul ori reşedinţa, iar în cazul în care se află în altă unitate administrativ-teritorială, pot vota la orice secţie de votare din cadrul acesteia.

”România a fost construită de oameni care nu au stat deoparte, așa că fiecare dintre noi are responsabilitatea de a merge la vot! Din păcate, vedem cum în ultimele zile s-au rostogolit în spațiul media tot felul de știri false, menite din punctul meu de vedere să reducă numărul cetățenilor care ies la vot. De asemenea, se mai vehiculează așa numitul vot ”de pedeapsă”. Îl votez pe candidatul X ca să îl pedepsesc pe candidatul Y, însă persoanelor care promovează o astfel de abordare le-aș transmite simplul fapt că într-un final se pedepsesc nu doar pe sine, ci pe noi toți. Dacă vă pasă, informați-vă și ieșiti la vot! A venit rândul nostru să dovedim că ne interesează viitorul țării, al tinerilor, părinților și bunicilor noștri, iar pentru acest fapt duminică trebuie ne vedem în secțiile de votare într-un număr cât mai mare! Un vot informat este un vot puternic și nu trebuie să lăsăm pe nimeni să ni-l ia!”, Alin GRIGORE, Președintele Forumului Tinerilor din România.